Фейсбук Жителите и гостите на Варна могат да са спокойни

...
Фейсбук Жителите и гостите на Варна могат да са спокойни
Коментари Харесай

Борисов: Жителите и гостите на Варна могат да са спокойни - морето е чисто!

 Facebook " Жителите и гостите на Варна могат да са спокойни - морето е чисто! " Това съобщи при визитата си край Варна министър председателят Бойко Борисов, като показа фрагменти от визитата си в пречиствателната станция на " Златни пясъци " в обществената мрежа, видя кореспондент на Varna24.bg .

" Реконструираната и разширена пречиствателна станция в " Златни пясъци " ще обслужва целия район. Десетилетия мръсна вода се е изливала в морето, а в този момент по Черноморското крайбрежие има над 50 станции.

Това е доста значимо както за жителите на обитаемоте места, по този начин и за туризма. Реконструкцията на обекта коства над 37 млн. лева, като 24 млн. лева от тях са европейско финансиране.

Пречиствателната станция ще обслужва 72 122 души през летните месеци. В същото време строителството на Автомагистрала " Хемус " и " Балкански поток " върви с доста положителни темпове. Реализирането на тези инфраструктурни планове ще даде огромен подтик на бизснеса и туризма в цяла Северна България ", показа министър председателят. 

Бойко Борисов беше съпроводен от кмета на морската столица Иван Портних.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР