Фейсбук изтри стотици руски акаунти и страници, свързани с така

...
Фейсбук изтри стотици руски акаунти и страници, свързани с така
Коментари Харесай

Фейсбук изтри стотици руски акаунти на `Фабриката за тролове`

Facebook изтри стотици съветски сметки и страници, свързани с по този начин наречената " Фабрика за тролове ", която е упрекната, че с разпространение на подправени вести е повлияла на президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година, заяви Ройтерс. 

Според Facebook доста от изтритите сметки са били свързани с основаната в Русия Федерална новинарска организация. Екипът по сигурността на обществената мрежа счита, че Агенцията е софтуерно и структурно обвързвана с основаната в Санкт Петербург Агенция за проучване на интернет. 

Изтритите сметки и страници във Facebook са главно на съветски език.

Агенцията за проучване на интернет няколко пъти е работила по този начин, че да измами и манипулира хората, и ние не ги желаеме във Facebook, разяснява изпълнителният шеф Марк Зукърбърг. 

През февруари Агенцията за проучване на интернет дружно с две други компании и 13 руснаци бяха упрекнати в интервенция на изборите в Съединени американски щати от специфичния прокурор Робърт Мълър. 

Според обвиняванията " Фабриката за тролове " е ръководела акция за интервенция на изборите в поддръжка на Доналд Тръмп и оклеветяване на Хилари Клинтън.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР