Фейсбук измамникът Спас Василев беше арестуван в петък сутринта в

...
Фейсбук измамникът Спас Василев беше арестуван в петък сутринта в
Коментари Харесай

Александър - Спас мамил и българи в Чикаго

Фейсбук измамникът Спас Василев беше задържан в петък сутринта в София. Новината за задържането на завлеклия над 40 души с пари за самолетни билети мъж първи заяви уеб сайтът на “24 часа ”. Оказа се обаче, че даже български публицисти са станали негова жертва, както и хора от Чикаго.

„ Ние започнахме да поддържаме контакти с него, откакто търсихме самолетни билети до Мексико и назад. Трябваха ни шест самолетни билета. Препоръча ни го наш прочут, който се е възползвал от услугите му и към този момент е летял с по-евтини билети. Не е инцидентно ", описа живеещата в Чикаго стопанка Ваня Креймър, жертва на схемата. Тя изгоряла с 13 хиляди $, източени от сметката й, откакто е купила самолетни билети от него, осведоми уеб сайтът bgvoice.com.

„ Дадох му номера на кредитната си карта, защото сумата беше 2,300 $, няма по какъв начин от Америка да се пратят толкоз по банков път. Искам да отбележа - в Щатите това съм го правила неведнъж, тук доста постоянно хората заплащат по този начин ", споделя тя.

Креймър била напрегнат, бързала да си откри билет и не се усъмнила. Пък и „ Николов " към този момент имал удовлетворени клиенти: „ Видях в обществените мрежи - летяхме от Франкфурт до Амстердам, от Рим до Париж - и всеки е удовлетворен. Всички тези хора го хвалеха доста ", споделя още тя.

Пътуването минало без проблеми, само че месец по-късно имало неприятна изненада: „ Съпругът ми отвори нашата сметка и видя, че липсват 13,000 $. Изтеглени по 300 $, 500, най-голямото беше 800 $ и някакви стотинки. Стана ми ясно, че с тези суми е плащана някаква услуга. Обадих му се незабавно и той сподели - станала е счетоводителска неточност, ще оправим всичко незабавно, ще ви възстановя парите. "

Семейството траяло да си приказва с „ Николов ", макар че бързо схванало, че става дума за машинация и парите няма да бъдат върнати. „ Искахме да подклаждаме илюзията, че му имаме вяра, с цел да имам данни за контакта си с него. " Тя записала диалозите си с него.

Снимките на Николов са от автентичен профил, владеене на французина Александър Мартинез. Акаунтът му бил открит и всеки виждал фотосите, само че откакто схванал за измамата, Мартинез го направил прикрит. Профилът на Николов пък към този момент е под владението на ГДБОП.

Аз знаех единствено, че фотосите ми са употребявани от лъжец, само че от вас научих каква е била схемата му. Това сподели в извънредно изявление за " 24 часа " французинът Александър Мартинез. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР