Фейсбук, Гугъл и Туитър са взели мерки за публично оповестяване

...
Фейсбук, Гугъл и Туитър са взели мерки за публично оповестяване
Коментари Харесай

Фейсбук и Туитър осветляват политическите реклами

Фейсбук, Google и Туитър са взели ограничения за обществено обявяване на политическите реклами на платформите си, регистрира Европейската комисия. И трите компании са докладвали за подхванати дейности за откриване на политическа реклама и за ограничение на подправени вести през март. Отчетите са част от уговорката на софтуерните компании да се борят с дезинформацията, стихотворец още предходната година в Кодекса за държание по отношение на дезинформацията, оповестиха от пресслужбата на Европейска комисия.

Фейсбук съобщава за редица подправени профили, отстранени на световно ниво през първото тримесечие на 2019 година, и за прекъсването на осем мрежи от Северна Македония, Косово и Русия.  Гугъл е премахнал 10 234 реклами с подвеждащо наличие, като 277 от тях са в България. Туитър е разширил Центъра за бистрота за рекламите си, за да обгръща и Европейски Съюз. 

Междувременно Федералното ръководство за авиация на Съединени американски щати (FAA) за пръв път издаде позволение за самолетна компания на оператор на дронове Wing Aviation, поделение на холдинга " Алфабет ", чиято дъщерна компания е Google. Wing Aviation има същите разрешителни като по-малките авиопревозвачи, това е значима стъпка в проектите на компанията да прави доставки посредством дронове. Тя има намерение до няколко месеца да стартира рутинни доставки на дребни потребителски артикули в две области в щата Вирджиния.

Организаторите на митингите против отношението на Google към чиновниците им имат проблеми в службата, заяви пък Би Би Си. През ноември 20 хиляди чиновници демонстративно напуснаха работните си места с условия компанията да промени метода, по който реагира на сигнали за полов тормоз и пази правата на дамите. Две от организаторките на митингите се оплакаха, че Google им отмъщава за ролята им в демонстрацията. Клеър Стейпълтън твърди, че откакто провела част от митингите, е била намалена и загубила позицията си на маркетингов управител. Друга организаторка на митингите - Меридит Уитакър, също се оплака, че след демонстрацията  " ролята й в службата се трансформирала трагично ". Гугъл отхвърли по някакъв метод да търси реванш против служителките, организирали митингите. В обособен скандал интернет колосът разпусна етична комисия, която беше основал единствено седмица по-рано. Повече от 2000 чиновници подписаха апел против изваждането от комисията на Кей Коул Джеймс. Той е ръководител на консервативна анализаторска група, която се бори против даването на равни права на хомосексуални и транссексуални. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР