Фейсбук (Facebook) се съгласи да плати глоба в размер на

...
Фейсбук (Facebook) се съгласи да плати глоба в размер на
Коментари Харесай

Фейсбук плаща 500 хил. паунда за скандала с Кеймбридж аналитика

" Facebook " (Facebook) се съгласи да заплати санкция в размер на 500 000 паунда за нарушавания на закона за отбрана на персоналните данни, свързани с нерегламентираното потреблението на такива данни от консултантската компания " Кеймбридж аналитика " (Cambridge Analytica), заяви в сряда службата на Британския комисар по информацията (ICO) - английският регулатор, отговарящ за осведомителните права, предава БНР.

Изпълнителният шеф на " Facebook " Марк Зукърбърг беше изправен пред редица въпроси от страна на американските и на европейските законодатели по отношение на това, по какъв начин политическият съветник " Кеймбридж аналитика " е съумял да получи за задачите на свои проучвания персоналните данни на 87 милиона консуматори на водещата обществена медия.

Службата на комисаря по информация на Обединеното кралство (ICO) наложи дребната и алегорична по мярка санкция още през предходната година, откакто сподели, че данни на най-малко един милион английски консуматори са били измежду информацията, събрана от Cambridge Analytica и употребена за политически цели. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР