„Фейсбук“ (Facebook Inс) ще започне по-късно тази година да използва

...
„Фейсбук“ (Facebook Inс) ще започне по-късно тази година да използва
Коментари Харесай

„Фейсбук“ ще използва обикновената поща, за проверка кой купува изборна реклама

„ Facebook “ (Facebook Inс) ще стартира по-късно тази година да употребява картички, изпратени по пощата , с цел да ревизира самоличността и местоположението на лицата, които желаят да купят реклама на уеб страницата ѝ, обвързвана с американски избори , заяви представител на компанията, представен от Ройтерс.

Верификацията посредством пощенска картичка с код е най-новото изпитание на „ Facebook “ да реагира на последните рецензии от членове на Конгреса, специалисти по сигурността и групи за мониторинг на избори. Според тях компанията, наред с други обществени медии, е засякла със забавяне, а по-късно е реагирала постепенно на използването от Русия на техните платформи за разпространение на разделящо обществото политическо наличие, в това число дезинформация, по време на президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година

Използването на пощенски картички, съдържащи характерен код, ще се изисква за рекламите, споменаващи съответен претендент за федерален пост, съобщи Кейти Харбат, световен шеф на „ Facebook “ за политически стратегии. Изискването няма да важи за политически реклами, отдадени на тематики, посочи тя.

Ако пуснете реклама, споменаваща претендент, ние ще ви изпратим пощенска картичка и вие ще би трябвало да употребявате този код, с цел да докажете, че се намирате в Съединени американски щати, изясни Харбат на конференция през уикенда, на която участваха също шефове от „ Туитър “ и „ Google “ на „ Алфабет “.

Това няма да реши всички проблеми , само че изпращането на кодове по старомодната поща е най-ефективният способ, до който може да прибегне една софтуерна компания, с цел да попречи на руснаци и други неприятни играчи да купуват реклами, представяйки се за някой различен, сподели Харбат за Ройтерс.

Според американското законодателство задгранични жители нямат право да вършат дарения в пари или други полезности или да вършат разноски по отношение на каквито и да било федерални щатски или локални избори в Съединени американски щати.

Харбат не посочи по кое време „ Facebook “ ще стартира да разчита на пощенските кодове, само че акцентира, че те ще бъдат въведени в приложимост преди междинните избори за Конгрес през ноември.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР