Фейсбук (Facebook Inc.) разследва как информацията за близо 50 милиона

...
Фейсбук (Facebook Inc.) разследва как информацията за близо 50 милиона
Коментари Харесай

Фейсбук разследва пробив на лични данни за 50 млн. потребители на Инстаграм


" Facebook " (Facebook Inc.) проверява по какъв начин информацията за близо 50 милиона консуматори на " Инстаграм " (Instagram), в това число за високопоставени " авторитетни " консуматори, е била разполагаем онлайн на сървър на компанията Amazon.com и е била елементарно налична за всеки, обявиха във вторник от " Инстаграм " пред Би Би Си, съобщи БНР.

" Разглеждаме въпроса, с цел да разберем дали описаните данни - в това число имейли и телефонни номера - са били от " Инстаграм " или от други източници. Ние също по този начин се допитваме с компанията Chtrbox от кое място идват тези данни и по какъв начин те са станали обществено налични. Chtrbox е основана в Мумбай компания за маркетинг в обществените медии, която заплаща на " Инстаграм " за авторитетните лица или за консуматори с огромен брой почитатели за издание на спонсорирано наличие.

Базата данни, съдържаща информация за мнозина клиенти, беше изтеглена от Chtrbox след питане от компанията Techcrunch (американски онлайн издател), която за първи път рапортува за казуса.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР