Фейсбук (Facebook) и притежаваното от компанията комуникационно приложение УатсАп (WhatsApp)

...
Фейсбук (Facebook) и притежаваното от компанията комуникационно приложение УатсАп (WhatsApp)
Коментари Харесай

Facebook, WhatsApp и Telegram ще отказват искания на хонконгските власти за лични данни на потребители

Фейсбук (Facebook) и притежаваното от компанията информационно приложение УатсАп (WhatsApp) оповестиха, че стопират да дават отговор на претенции на информация за техни консуматори от управляващите на Хонконг за съблюдаване на свободата на словото, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

"Преустановяваме разглеждането на държавни претенции за данни на консуматори от Хонконг, до момента в който изчакваме по-задълбочена оценка на закона за националната сигурност, която да разреши подробен обзор и съвещания с интернационалните специалисти по човешкиje права " за ситуацията в Хонконг в тази област, сподели представител на Facebook.

Комунистическият режим в Китай наложи на Хонконг закон за битка с подривната активност, сепаратизма, тероризма и съглашателството с задгранични сили в отговор на избухналите предходната година в някогашната английска колония всеобщи антиправителствени митинги.

Фейсбук оказва помощ на 4 милиона души да се записват и гласоподават в Съединени американски щати

Според критиците този нормативен акт нарушава правилото "Една страна - две системи ", който се чака да подсигурява на жителите на Хонконг цивилен свободи, които са непознати другаде в Китай.

УатсАп акцентира, че "хората имат право да водят персонален диалог онлайн ", и подсети, че системата му за шифроване на връзките пази всекидневно посланията на 2 милиарда души по света.

Говорител на компанията Телеграм (Telegram) сподели, че схваща "необходимостта да се отбрани правото на персонален живот на потребителите от Хонконг ".

Едноименното информационно приложение се употребява всеобщо за разпространение на продемократични послания и информация за митингите в китайския специфичен административен регион.

"Телеграм в никакъв случай не е споделяла данни с управляващите на Хонконг до момента и не има намерение да преглежда молби за данни за неговите консуматори в Хонконг, до момента в който не се реализира интернационален консенсус за протичащите в града политически промени ", сподели представителят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР