Фейсбук е точно обратното на това, което свободата трябва да

...
Фейсбук е точно обратното на това, което свободата трябва да
Коментари Харесай

Александър Симов: Фейсбук е точно обратното на това, което свободата трябва да бъде

" Facebook е тъкмо противоположното на това, което свободата би трябвало да бъде. Алгоритмите на корпорацията дефинират какво да виждаш и кого да виждаш. Точно като света в който живеем - системата е невидима и поради това ужасяваща.

Цензурата е жестока и непоклатима. И всичко е направено по този начин, че да максимализира облагите на Зукърбърг. Както се майтапеше един другар преди време - Facebook е безвъзмезден, колкото храната на прасето, което угояват за Коледа е безвъзмездна ", в обществената мрежа.
 Психолог: Откога социалките и телефоните се трансфораха в такава насъщна потребност? Психолог: Откога социалките и телефоните се трансфораха в такава насъщна потребност?
Пак сме тук след огромния срив. Добре ли сте с нервите? Че не знам инфлуенсърите и младежите дали са преодоляли нервната рецесия без н...

" И не е интрига, в случай че заявим, че сривът на обществената мрежа не е по никакъв начин инцидентен. Как пък се случи тъкмо в деня в който някогашен чиновник на компанията трябваше да свидетелства за аморалните практики на мегакорпорацията, за нагласяването на логаритмите и всевъзможни други софтуерни дивотии?

Новина стана сриването, а не изобличението. Но единствено вижте какъв надзор е даден в ръцете на един човек. Проблемите на Зукърбърг станаха международна вест номер 1. Това не е обикновено. Никога не е било.

Виртуални пролетарии от всички страни, съединявайте се! "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР