Фейсбук дава вече възможност на потребителите да изключват всички политически

...
Фейсбук дава вече възможност на потребителите да изключват всички политически
Коментари Харесай

Потребителите на Фейсбук в САЩ вече могат да изключват политическите реклами

Фейсбук дава към този момент опция на потребителите да изключват всички политически реклами. Тази към този момент е налична в Съединени американски щати, където след пет месеца ще има избори. Тя ще бъде задействана и в други страни и ще важи и за Инстаграм, съобщи Франс прес.

Чрез новата функционалност потребителят ще може да блокира всякакво платено пропагандно наличие, оповестено от политически обединения и претенденти.

Facebook, Туитър, Ютюб и техни съперници имат сложната задача да водят битка с дезинформацията и в същото време да подсигуряват свободата на словото и да останат отворени за политически диспути, означи Агенция Франс Прес.

След изборната 2016 година, когато бяха осъществени огромни интервенции за манипулиране на гласоподавателите посредством обществените мрежи, бяха взети редица ограничения, в това число стратегии за инспекция на обстоятелствата.

През есента Туитър забрани рекламните изявления на политическа тема. Facebook, от своя страна, позволява този вид реклама и отхвърля да подлага това наличие на инспекция за меродавност. В най-популярната обществена мрежа в света обаче важат прецизни правила, които не разрешават на потребителите да разгласяват някои типове наличие, да вземем за пример текстове, фотоси и видеа, които възхваляват насилието и тероризма.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР