Фейсбук брани лекаря, застрелял Жоро Плъха Пловдивчани на протест в

...
Фейсбук брани лекаря, застрелял Жоро Плъха Пловдивчани на протест в
Коментари Харесай

Организират нов голям протест в защита на лекаря,...

Фейсбук брани лекаря, прострелял Жоро Плъха Пловдивчани на митинг в отбрана на лекаря, прострелял Плъха 100 пловдивчани желаят независимост за лекаря, прострелял Плъха ВИДЕО Съпругата на задържания доктор: Не ни пускат у дома ВИДЕО Ангел Джамбазки: Освободете задържания доктор в Пловдив

Втори огромен митинг в поддръжка на доктор Иван Димитров, прострелял крадеца Жоро Плъха, провеждат на следващия ден в Пловдив от 11,30 часа. Мястото още веднъж е постройката на Второ районно управление (на МВР), заяви за Марица.бг уредникът Николай Гаргов.

Исканията на пловдивчани са лекарят неотложно да бъде освободен, без да му бъде повдигано обвиняване. Те упорстват и за смяна на законите в България, които да разрешават сходни случаи при неизбежна самозащита да не се третират като ликвидиране.

Както Марица.бг заяви, тази заран по самодейност на Николай Гаргов беше проведен митинг в отбрана на лекаря.

Пред Второ районно полицейско ръководство се събраха повече от 200 души – сътрудници и другари на лекаря, както и възмутени пловдивчани.  Те скандираха „ Свобода “, „ Свобода “.

Българи от цялата страна също афишират поддръжка за доктор Димитров.

Евродепутатът и зам.-председател на ВМРО  Ангел Джамбазки излезе на персоналната си фейсбук страница с позиция, в която упорства за незабавното освобождение на лекаря.„ Настоявам за незабавното снемане на всички обвинявания против него. С наслаждение ще покрия всички разходи по организирането на допустимо най-хубавата адвокатска отбрана на лекар Димитров,  казва  Ангел Джамбазки.

Известният юрист Марин Марковски съобщи за Блиц, че  „ в случай че прокуратурата реши, че това е самозащита, доктор Димитров няма да бъде съден “. „ Няма да внесат обвинителен акт против него. В момента има мъртвец, евентуално ще се образува се досъдебно произвеждане против рентгенолога. Но според настоящият закон прокурорът преценя дали някой да бъде притеглен за обвинен. След като крадецът е влезнал да обира къщата му, лекарят има право на неизбежна защита. Такъв е законът. Има един специфичен текст, който гласи: няма превишаване рамките на неизбежна защита, когато нападателят е повреден в жилището на този, който се отбранява. Тоест имаш право да гръмнеш всеки, който ти влиза в къщата да краде. Законът ти го дава като право “, сподели юрист Марковски.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР