Фейсбук 2,2 милиарда лева сме дали за строителството на Хемус“ през

...
Фейсбук
2,2 милиарда лева сме дали за строителството на Хемус“ през
Коментари Харесай

Борисов: Хемус“ ще промени облика на Севера и Северозапада, нашите строители работят на световна класа и то в пандемията

 Фейсбук " 2,2 милиарда лв. сме дали за строителството на " Хемус “ през четирите години на мандата на държавното управление. Автомагистралата ще промени образа на Севера и Северозапада за няколко десетилетия напред “. Това съобщи министър-председателят, който персонално се увери в напредъка по построяването на автомагистралата, която е неизменен и безапелационен приоритет на държавното управление.

Премиерът облетя с хеликоптер трасето сред Боаза и Велико Търново и уточни, че строителните екипи сполучливо се оправят с компликациите, пред които се изправят на терен. " Нашите строители сега работят на международна класа и то във времето на пандемията, до момента в който доста страни са в локдаун “, означи министър-председателят.

Активно се прави построяването на многото уреди по автомагистралата, работи се на оптимални обороти в секторите като този от пътен възел “Боаза " до пътен възел “Буховци ". Интензивно се строят първите 50 километра до Плевен. Около Велико Търново се правят подготвителни действия, а останалата част на " Хемус “ е на стадий планиране. Не стопира работата и по останалите значими инфраструктурни планове като пътя Видин-Ботевград, акцентира министър председателят Борисов. Заедно с него бе министърът на финансите Кирил Ананиев и заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков. " По автомагистрала " Хемус “ се работи ускорено, а това значи, че българите ще пътуват доста по-бързо, по–комфортно и по-безопасно. Бизнесът също ще бъде доста удовлетворен “, уточни финансовият министър Ананиев.

" За хората от Плевен, Ловеч и Търговище автомагистралата ще е благосъстояние “, сподели още министър-председателят. Премиерът изрече специфични благодарности към археолозите, които извънредно професионално са се справили със съхранението на откритите археологически находки в границите на строителните действия на " Хемус “. " След три-четири месеца ще видите каква ще бъде разликата, оставяме големи размери свършена работа, което ще докара до развиването на туризма и бизнеса в района “, безапелационен бе министър председателят Борисов.

Министър-председателят добави, че с положителните финансови индикатори на България – с най-нисък недостиг и външен дълг в Европа, интензивно продължава строителството на всички значими инфраструктурни планове в страната, които от ден на ден ще усъвършенстват живота на жителите.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР