Фейенорд надви Аякс с 3:2 в дербито на 26-ия кръг

...
Фейенорд надви Аякс с 3:2 в дербито на 26-ия кръг
Коментари Харесай

Фейенорд пречупи Аякс в зрелищен двубой с пет гола

Фейенорд надделя Аякс с 3:2 в дербито на 26-ия кръг на Ередивизие. Двата отбора се вкопчиха в борба за първото място в шампионата и гол в 87-ата минута донесе успеха на Фейенорд в един зрелищен дуел.

Така Аякс към този момент изостава на шест точки от водача в нидерландското състезание.

Гостите започнаха срещата мощно и още в 5-ата минута Сантяго Хименес се освободи навътре в наказателното поле на Аякс и получи пас, след което изпрати топката в мрежата на Херонимо Рули. 

Четири минути по-късно Аякс отоговри с положително голово състояние. Едсон Алварес се извиси във въздуха при центриране от корнер и стреля, само че високо над напречната греда.

В 14-ата минута пък Стивън Бергюс шутира от директен свободен удар и прати топката на сантиметри от задачата. Три минути по-късно домакините стигнаха до попадението. Едсон Алварес надскочи играчите на Фейенорд и стреля с глава при ъглов удар, пращайки топката в горния ляв ъгъл на вратата - никакъв късмет за Веленройтер и 1:1.

Себастиан Шимански от състава на гостите опита изстрел от далечна отдалеченост, който обаче прелетя над вратата. 

В 37-ата минута Стивън Бергвайн откри Душан Тадич, който преодоля бранител на гостите на границата на пеналтерията и нанесе превъзходен изстрел, който порази вратата на Фейенорд за 2:1. 

Фейенорд се прибра на почивката с пасив от един гол, макар ранния гол. В 52-ата минута обаче пристигна отговоът на гостите. Себастиан Шимански бе изведен против стража на Аякс и не сбърка, а прати топката във вратата, с цел да възвърне равенството. 

В 59-ата минута Усама Идриси опитва изстрел от ръба на наказателното поле, който обаче бе блокиран. В 66-ата минута Сантяго Хименес пропиля добра опция. След страхотни самостоятелни действия той се освобди на границата на пеналтерията е насочи изстрел по земя, който обаче бе избит след невероятната интервенция на Херонимо Рули. 

Десет минути по-късно и Алиреза Яханбакш си опита шанса с изстрел от отдалеченост, който бе извънредно разочароващ и прелетя високо над напречната греда. 

В 84-ата минута Мохамед Кудус от Аякс имаше прелестен късмет да реши мача. Той съумя да се освободи от бранител навътре в наказателното поле на Фейенорд и насочи изстрел към десния ъгъл, който бе отразен от Веленройтер.

Три минути по-късно обаче пристигна решителният удар на Фейенорд. Давид Ханцко отклони центриране от корнер към Лутсхарел Геертрюда, който с глава я добави в мержата на Аякс и по този начин донесе цялостния поврат и трите точки за отбора. 

 

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР