Февруарското земетресение, при което загинаха повече от 50 000 души,

...
Февруарското земетресение, при което загинаха повече от 50 000 души,
Коментари Харесай

Ердоган: Развитието на Турция ще продължи, въпреки адските земетресения! Над 50 000 са загинали

Февруарското земетресение, при което починаха повече от 50 000 души, раздруса надълбоко Турция и нейния народ. Всички структури на страната се сплотиха, с цел да се оправят с последствията от бедствието. Държавните институции и елементарните жители се притекоха на помощ на своите сънародници ", съобщи президентът Реджеп Тайип Ердоган в послание към 52-рата сесия на Турската фондация за поощряване на науката в Истанбул.

Държавният глава на южните ни съседи напомни, че жителите на 11 турски провинции с население от 14 милиона души са усетили последствията от бедствието, заяви Анадолската организация. " Бедствието се трансформира в дълбока рана за всеки един от 85-те милиона поданици на нашата страна. Болката от загубата на сънародници се усеща от цяла Турция ", акцентира Ердоган.

По думите на турския водач измежду жертвите на земетресението от 6 февруари има до 900 души, на които са ампутирани крака.

Ердоган изрази убеденост, че Турция и нейният народ могат да преодолеят и това предизвикателство.

" Днес Турция освен се оправя с последствията от голямото злополучие през февруари, само че и извършва един по един мега-проекти, като в същото време оказва цялостна поддръжка на чиновниците, пенсионерите и служащите. Стъпка по стъпка страната ни реализира оповестените си цели. Брутният вътрешен продукт на Турция на глава от популацията доближи 10 650 щатски $ и това не е лимитът ", означи президентът.

Държавният глава съобщи, че през последните десетилетия Турция е постигнала доста неща, които преди са били считани за невъзможни.

" Страната ни излезе от категорията на страните, изправени пред стопански и политически рецесии. Съвременна Турция реализира в действителност исторически достижения в доста области - от защитата до битката с тероризма, от опазването на здравето до образованието, превоза и енергетиката. Ускорихме стопанската система, укрепихме демокрацията, повишихме доверието в турската дипломация и предотвратихме компрометирането на бъдещето на страната ", сподели Ердоган, представен от БГНЕС.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР