Февруари започва с характерно за януари време. В четвъртък се

...
Февруари започва с характерно за януари време. В четвъртък се
Коментари Харесай

Идва захлаждане, градусите падат до -8

" Февруари стартира с особено за януари време. В четвъртък се чакат превалявания. Късно следобяд и през нощта в западните райони те ще бъдат от дъжд и сняг. Очаква ни първа вълна захлаждане. Дъждът ще премине в сняг през нощта ", сподели синоптикът Петър Янков.

По думите му в петък, след краткотрайно скъсване на облачността, следобяд и през нощта се чакат нови превалявания от сняг, а през почивните дни ще се вижда снежна завивка от 5-7 см. Най-много ще бъде в северните региони и Добруджа - до 7 см, а в неделя и в Тракия ще има сняг - 1-2 см.

" Тези циклони, за които се говореше предходната седмица, няма да се осъществят, само че след най-студения ден - понеделник, когато температурите ще бъдат сред -8 и -5 градуса, денем се чакат интензивни превалявания ", добави синоптикът пред bgonair.

Петър Янков посочи, че студът, който ще се спусне през идната седмица, ще се затопли в резултат на преваляванията: " Още в сряда вечерта ще стартира това понижение на преваляванията, само че във вторник ще бъдат интензивни в цялата страна. "

Днес вятърът в северните региони се чака да е мощен с към 40 км/ч. В сряда той ще се усили в Добруджа.

Петър Янков предизвести феновете на белите спортове да внимават в закрепването на ските и сноубордовете, така като пътищата ще бъдат влажни и заскрежени през почивните дни. 

Снегът е най-вече в Банско над 1600 м и в Родопите. През идващите дни ще има условия за лавини.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР