Февруари е месецът на любовта и ще събере в уикенд ...

Февруари е месецът на любовта и ще събере в уикенд

Джуд Лоу с минипанорама от фантастични филми по TV1000 |

Февруари е месецът на любовта и ще събере в уикенд рубрика- " Противоположностите се притеглят ", някои от най-популярните сантиментални филми, всяка неделя и понеделник вечер след 20:00 часа. Сред тях са „ Фалстарт “  с Матю Макконъхи на 12 февруари и „ Ще танцуваме ли “ с Ричард Гиър на 13 февруари. Разбира се, на 14 февруари ще може да се види „ Денят на влюбените “ с плеяда холивудски звезди.

Това не е всичко: „ Любовта е опиум “ с Джейк Джиленхол е на 20 февруари, „ Опасни връзки “ с Джон Малкович - на 28 февруари, а напълно не на последно място номинираният за седем награди „ Оскар “ „ СТУДЕНА ПЛАНИНА “ с ДЖУД ЛОУ – от 22:00 часа на 3 февруари и в същия час на 19 февруари.

Минипанорамата на артиста, който преди месец – на 29 декември, чества 49-ия си рожден ден, ще включи функциите му в „ Хюго “ на Мартин Скорсезе – 13 февруари, и „ Изкуствен разсъдък “ на Стивън Спилбърг - 24 февруари, както и „ Талантливият мистър Рипли “ – на 12 февруари, режисиран от Антъни Мингела - режисьор и на „ Студена планина “ .

Самият Джуд Лоу има две номинации за Оскар в кариерата си – точно за тези два кино лентата на Антъни Мингела.„ СТУДЕНА ПЛАНИНА “ е филм от 2003 година на режисьора Антъни Мингела (носител на „ Оскар “ за „ Английският пациент “, 1996), продуциран от Сидни Полак. Филмът е екранизация по едноименния разказ на Чарлз Фрейзър. В основните функции с изключение на Джуд Лоу, вземат участие Рене Зелуегър, която печели Оскар за поддържаща роля във кино лентата, както и Никол Кидман.

В зората на Гражданската война, всички мъже от Студена планина, малко градче в Северна Каролина, се причисляват към армията на Конфедерацията. Както доста други дами, Ейда (Кидман) се е заклела да чака обичания си Инман (Лоу) да се завърне, само че след години без новини към този момент все по-трудно крепи нежната вяра, че ще го види още веднъж. И до момента в който той постепенно пътува към дома, тя, дружно със скитницата Руби (Зелуегър), ще търси силата да оцелее, надявайки се краят на войната да пристигна скоро.

Филмът има общо 7 номинации за Оскар, в това число за най-хубав филм, а Рене Зелуегър има „ Златен глобус “ за превъплъщението си.

„ Студена планина “ е по TV1000 от 22:00 часа на 3 февруари и в същия час на 19 февруари.Базиран на книгата на Брайън Селзник от 2007 година, „ ХЮГО “ е режисиран от Мартин Скорсезе (носител на Оскар за режисурата на „ От другата страна “/ The Departed, 2006), а в функциите са Джуд Лоу, Ейса Бътърфийлд, Клои Грейс Мориц, Кристофър Лий, Саша Барън Коен.

„ Изобретението на Хюго Кабре ", това е историята на едно съобразително и остроумно момче и устрема му да разкрие загадка, оставена му от татко му. Тази загадка ще преобрази Хюго и всички към него и ще разкрие безвредно и приветливо място, което той може да назова собствен дом. По време на приключенията си той среща магазинера Жорж Мелиес, който работи на гарата, и кръщелницата му, която търси завършения. Хюго открива, че те имат изненадваща връзка с татко му...

„ Хюго “ е по TV1000 на 13 февруари в 17:15 часа, 16 февруари от 19:15 часа и на 23 февруари от 22:00 часаИсторията в „ Изкуствен разсъдък “

В края на 21-ви век заради световното стопляне крайбрежията са наводнени, унищожавайки крайбрежните градове и фрапантно намалявайки човешкото население. Има нов клас роботи, наречени Меха - напреднали хуманоиди, способни да имитират мисли и страсти.
Хенри, един от чиновниците на компанията за произвеждане на роботи, прибира в дома си Дейвид, изкуствено дете. Истинският му наследник е в криостаза, изумен от нелечимо заболяване.

Дейвид живее щастливо с Хенри и брачната половинка му, само че животът му се трансформира фрапантно когато същинският им наследник се завръща вкъщи, откакто е открит метод да бъде оздравял.

Филмът на Стивън Спилбърг (носител на Оскар за „ Спасяването на редови войник Райън “ и „ Списъкът на Шиндлер “) от 2001 година е с Джуд Лоу , Хейли Джоел Осмънт, Франсис О`Конър, Уилям Хърт.

„ Изкуствен разсъдък “ е по на 24 февруари в 22:00 часа и 26 февруари от 19:05 часа.Програмата e на

Източник: offnews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg