Фестивалът за съвременен танц и пърформанс Оne Dance Week навършва

...
Фестивалът за съвременен танц и пърформанс Оne Dance Week навършва
Коментари Харесай

Десетото юбилейно издание на Оne Dance Week стартира на 23 септември

Фестивалът за актуален танц и пърформанс Оne Dance Week навършва 10 години. От 23 септември до 15 октомври в Пловдив ще чества своя празник с забавна селекция от танцови спектакли.

И тази есен Оne Dance Week ще свърже другите култури по света посредством танцовото изкуство. Ще рисува лицето на актуалната цивилизация на сцената, поставяйки общи проблеми, паники и пристрастености, които не признават граници.

Тази година посланието на фестивала е напълно обвързвано с разсъдъка и осмислянето на актуалното изкуство като източник на универсални послания за света. Фестивалът ще „ приказва “ за приемането на различността, за любовта, революцията и зависимостта ни от технологиите.

Тазгодишното издание на фестивала стартира на 23 септември в зала „ Борис Христов “ /Пловдив/ с новаторския театър от Тайван – „ Дует за човек и робот “. Главни настоящи лица са хореографът Хуанг Юи и немският промишлен робот KUKA – един от най-напредналите, прецизни и разпознаваеми постижения на роботиката. Ще станем свидели на впечатляващ дует сред един мъж, израснал без страсти, и една индустриална машина с човешки разсъдък.

Изпълнителят Хуанг Юи и роботът KUKA сътворяват изящна картина на бъдещето, в което индивидът и умните машини живеят дружно. Техният танц не просто комбинира хубостта на механиката с прецизното придвижване на тялото. Техният танц е настоящ прочит на стаените усеща в софтуерното съвремие и предизвикателна покана за размисъл.

Като едно от най-авангардните постижения на актуалния танц, „ Дует за човек и робот “ е и отговарящ старт на юбилейното издание на Оne Dance Week.

В продажба към този момент е Фестивалният билет за събитието на цена 45 лева След 31 август цената билета ще стане 55 лева
В продажба са и билетите за спектакъла „ Дует за човек и робот “ на цени от 10, 15 и 20 лева

За повече информация посетете уеб страницата на събитието. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР