Фестивалът за операторско майсторство Златното око, посветен на оператора Димо

...
Фестивалът за операторско майсторство Златното око, посветен на оператора Димо
Коментари Харесай

Фестивалът за операторско майсторство „Златното око” става международен

Фестивалът за операторско майсторство „ Златното око ”, отдаден на оператора Димо Коларов, да стане интернационален. Тази цел си слагат за 9 издание, през октомври тази година, уредниците от Община Попово.

Фестивалът се организира от 1998 година на всеки две години в Попово, родния град на Димо Коларов. Форумът има за цел разпространение на български и интернационалните филми, стимулиране на операторите и други.

В конкурсната стратегия могат да вземат участие пълнометражни и късометражни игрални филми, документални и студентски работи. За задачата кандидатстващите произведения би трябвало да преминат през предварителна селекция. Това не се отнася за студентските филми, напомнят уредниците.

Филмите, които не са позволени до спортната стратегия, само че селекционната комисия реши, че ще има интерес от страна на публиката към тях, ще се показват във втора кинозала и публиката ще дефинира премия посредством попълване на анкета.

Организатор и хазаин на Фестивала е Община Попово. Сред съорганизаторите са Министерството на културата, „ Националният кино център ”, Съюзът на българските кино дейци,  фонд „ Култура ” и други.

Заявките за присъединяване се одобряват до края на юли, а статутът е оповестен на уеб страницата на Общината.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР