Фестивалът Varna Jazz Days ще се проведе със специално есенно

...
Фестивалът Varna Jazz Days ще се проведе със специално есенно
Коментари Харесай

Фестивалът Varna Jazz Days ще се проведе със специално есенно издание

 Фестивалът Varna Jazz Days ще се организира със особено есенно издание на  17 и 18 октомври, което ще показа по тематичен метод модерни авторски планове на млади български музиканти.

Специално за фестивала на 17 октомври от Франция идва една от дребното джаз арфистки в света, българката Росица Милевска с нейното трио. Милевска има издадени два авторски албума, и ловко въвлича в композициите си джаз, класика и национална музика.

В рамките на втория концерт на 17 октомври варненският тромпетист Нейко Бодуров, който събира в неговия квинтет едни от най-изявените джаз музиканти в България, ще показват последния му албум NIKOBO. Съвременни пиеси с NuJazz и електронно звучене.

На 18 октомври соул певицата Lina Nikol и нейната група ще показват последните й сингли, а незабавно по-късно ще засвирят българската етно джаз групировка OUTHENTIC, чиято задача е да разпространява българския фолклор по един актуален метод. Основателят на групата Живко Василев, който е един от най-популярните български кавалджии ще изнесе лекция в учебното заведение по изкуства във Варна за опциите на кавала отвън националната музика.

Билети се продават в м-н НА ТЪМНО на ул. Стефан Стамболов 2, а събитието ще е организира в концертната зала на читалище " Отец Паисий " на ул. Братя Бъкстон 12. Местата са лимитирани.

Фестивалът се организира с поддръжката на фонд Култура на Община Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР