Фестивалът Синелибри 2022 предвижда гала кинопремиера в първа зала на

...
Фестивалът Синелибри 2022 предвижда гала кинопремиера в първа зала на
Коментари Харесай

Синът на Флориан Зелер с гала премиера в София

Фестивалът Синелибри 2022 планува церемония кинопремиера в първа зала на НДК. Психологическата драма Синът на Флориан Зелер, която към този момент се чака с неспокойствие от международната аудитория, ще бъде излъчен директно след церемонията по награждаване на лауреатите от конкурсната стратегия на 21 октомври.

След като провокира възторг с филмовата акомодация на пиесата Бащата, с Антъни Хопкинс и Оливия Колман в основните функции, тази година именитият драматург и публицист Флориан Зелер още веднъж влиза в ролята на кинорежисьор, с цел да предложи екранизация на още една своя хитова пиеса - Синът. През 2021 година филмът Бащата беше номиниран от Академията в шест категории и завоюва Оскар в две от тях. В основните функции в Синът блестят Хю Джакман, Ванеса Кърби, Лора Дърн и Антони Хопкинс.
Филмът имаше своята международна премиера в състезанието на 79-ия Международен кино фестивал във Венеция. И двете пиеси на Флориан Зелер са добре известни на българската аудитория с помощта на постановките на Народния спектакъл под режисурата на Диана Добрева.
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР