Фестивалът ще продължи до 7 март на Neterra.TV+ На изключителен

...
Фестивалът ще продължи до 7 март на Neterra.TV+ На изключителен
Коментари Харесай

7 дни повече с онлайн изданието на MASTER OF ART

Фестивалът ще продължи до 7 март на Neterra.TV+

На извънреден зрителски интерес се радва шестото издание на фестивала за документални филми, отдадени на всички сфери на изкуството, MASTER OF ART. Ето за какво, за наслада на феновете, достъпът до всички 30 пълнометражни и 17 късометражни заглавия от настоящата селекция ще бъде продължен с още една цялостна седмица. Продукциите ще могат да се гледат онлайн до 7 март в това число на платформата Neterra.TV+, като феновете могат да им се насладят от всяка точка на страната и от всякакво устройство. Броени дни след началото си MASTER OF ART, на който НДК е обичаен сътрудник, отбелязва рекорден брой гледания както на новите филми, по този начин и на секцията със особено подбрани любимци от предходни издания.

Почитателите на изкуството и документалното кино могат да избират сред два типа пакетни билети: всички филми от фестивала против 25 лева или 15 заглавия по желание против 15 лева В пакета от 15 заглавия всички късометражни филми се равняват на един пълнометражен. Двата разновидността са налични тук: https://neterra.tv/festival/master-of-art.
Всички фенове, които към този момент имат закупени пакети, получават спомагателни 7 дни за още повече завладяващи продукции от богатата стратегия.

Сред желаните досега заглавия се открояват такива от най-разнообразни сфери на изкуството. На необикновен интерес се радват: филмът за популярната Клаудия Кардинале „ Клаудия, мистериозната ", историята за ски пистата в центъра на Копенхаген „ Да си направиш планина ", биографичният взор над живота на художника и безгрижник „ Тайните на Модиляни ", документалното проучване на титаните на италианския неореализъм „ Фелини против Висконти: Дуел по италиански " и още „ Бернини споделя Бернини ", „ Ботеро ", „ Мис ван дер Рое - Павилион Барселона в две дейности ", „ Монреал - в светлината на спомените ", Марсел Дюшан: Изкуството на вероятното " и други.

Тазгодишната селекция ни среща с редица любопитни персони и техните истории. Българският „ Човекът с лулата " ни среща с изключителния художник и аниматор Иван Веселинов, един филм изработен с доста обич от различен аниматор, режисьора Андрей Кулев. „ Кимоната на Кубота. История върху коприна " е за японския занаятчия, прекарал десетилетия в опити, пресъздаващи обичайната техника за декориране на тъкани, която по-късно служи за мост сред Япония и света на висшата мода. Филмът „ Станислав Немчик - последният бунтовник на архитектурата " пък ни среща с подценявания проектант от Силезия, виртуоз на тухлените здания, прочут още като „ полския Гауди ". В „ Хлябът наш насъщ " се разкрива забавна позиция към един от неотменните детайли от живота на всевъзможни култури - хлябът. Филмът е сниман на няколко континента, а следата му минава даже и през България.
Почитателите на танцовото изкуство могат да открият нещо забавно и от тази сфера - филмът „ Изтръгнати: Пътуването на танца " наблюдава историята на джаз танца и неговият успех над потисничеството и привилегиите. За феновете на литературата селекцията съдържа заглавия като „ Етгар Керет " или „ Чудото на дребния принц " - извънредно хуманен филм за буйните преводачи на книгата на Антоан дьо Сент-Екзюпери, намерила живот на повече от 375 езика, взор над персоналните им истории и мотивации.

Разнообразието от сюжети за изкуство, показани в зимното онлайн издание на MASTER OF ART, е впечатляващо, а пътешествието минава през близки и далечни дестинации като Япония, Камерун, Лесото, Мароко, Русия, Канада, Израел, Италия и други.

Пълната селекция от 30 пълнометражни и 17 късометражни кино лентата от онлайн изданието на MASTER OF ART ще бъде налична до 7 март в това число на Neterra.TV+. Пакетите са налични тук: https://neterra.tv/festival/master-of-art

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР