Фестивалът ще бъде открит на 24 септември от 18.00 часа

...
Фестивалът ще бъде открит на 24 септември от 18.00 часа
Коментари Харесай

Билетите за кинофестивала Златна роза във Варна са в продажба

 Фестивалът ще бъде открит на 24 септември от 18.00 часа с изложбата " Спомен за кино лентата " Осъдени души ", която ще покаже запечатани от проф. Людмил Христов незнайни работни моменти от именития филм на Въло Радев. След церемонията по откриването  на " Златна роза " 2020 в 19:00 часа за първи път пред българската аудитория ще бъде показана копродукцията " Пари " с реж. Сиамак Етемади, съпродуценти Чучков брадърс и с финансовото присъединяване на Националния кино център.

От тази година фестивалът открива нова графа в своята стратегия " Златна роза класик ", която ще показва обновените и цифровизирани версии на най-хубавите български филми от предишното. На 25 септември от 18.00 часа ще бъде показано реставрирано копие на едно от най-мащабните, епични и значими творби на българското кино - трилогията " Мера съгласно мера " на режисьора Георги Дюлгеров. Съвременният фен ще види резултата от възобновените истински цветове, преобразена звукова фонограма, както и надписи на книжовен български език, за по-добро схващане на енидже-вардарското българско произношение, на което  приказват героите във кино лентата.

В програмата " Открити хоризонти " ще бъдат показани пълнометражните игрални филми " Опърничавите " с реж. Георги Костов и копродукцията " Босият император " с реж. Джесика Удуърт и Петер Бросенс, както и 9 късометражни кино лентата. Сред тях за първи път ще забележим и творби на студентите от програмата  FilmForge на New Boyana Stuudios.

Организатор на Фестивала на българския игрален филм “Златна роза " е Националният кино център, с поддръжката на Министерство на културата и община Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР