Фестивалът EXIT влезе в историята като първият голям фестивал в

...
Фестивалът EXIT влезе в историята като първият голям фестивал в
Коментари Харесай

180 000 фенове отпразнуваха 20-ата годишнина на фестивала EXIT в Сърбия |

Фестивалът EXIT влезе в историята като първият огромен фестивал в Европа, който се организира това лято след пандемията, с над 180 000 музикални фенове от над 70 страни, минали през портите на фестивала в Нови Сад, Сърбия през четирите дни и нощи.

EXIT, който е нееднократен притежател на премията „ Най-добър европейски огромен фестивал “, също отпразнува своята 20-та годишнина тази година, защото меломаните се събраха и танцуваха за следващ път, с цел да отпразнуват живота и връщането към нормалността. Доказвайки голямата потребност от събития и кипящата сила на меломаните, всички 4-дневни билети също бяха разпродадени съвсем седмица преди началото на събитието. Въпреки пандемията, тълпата на EXIT тази година беше допустимо най-цветна, с над 50% от притежателите на 4-дневни билети, идващи от чужбина.

Много от артистите направиха първото си огромно шоу на EXIT след съвсем 18 месеца тишина и съгласно десетки хиляди почитатели тази насъбрана сила докара до едни от най-хубавите осъществявания в цялата им кариера. Точно както първият EXIT фестивал преди 20 години беше знак за връщане на естествения живот на Балканите, тазгодишното издание за следващ път потвърди силата, която този фестивал съставлява, само че този път предоставяйки най-хубавото на световно равнище.

Душан Ковачевич, създател и основен изпълнителен шеф на EXIT, споделя:

„ Магията, която се случи през последните 4 дни на крепостта беше нечовешка. Събитието от тази година беше освен това от фестивал, това беше придвижване на хора, подготвени да създадат всичко належащо, с цел да запазят човешките връзки в челните редици на нашето битие. Фестивалите като цяло са основани да разпространяват полезности, поради които си коства да се живее и ние сме решени да потвърдим, че фестивалите могат да бъдат проведени безвредно даже по време на пандемията. Ето за какво работихме неуморно, с цел да създадем модел на най-хубава процедура за това по какъв начин да го създадем. Също по този начин се надяваме, че EXIT ще покаже на всички наши интернационалните сътрудници, „ Фестивалното семейство “, че е допустимо за всички нас.

Дейвид Гета, хедлайнер на 4-тия ден от фестивала, заключи всичко това, като просто сподели: „ Това е най-хубавото място да бъдете сега на цялата планета! “

Смелите старания на EXIT, с цел да се случи фестивала тази година най-сетне се отплатиха, само че уредниците са и доста признателни за доверието на почитателите, които направиха тези четири дни знамение.

„ Фестивалът е толкоз мощен, колкото и неговата фенска база и през тези четири дни събрахме може би най-страстните почитатели на фестивала в Европа и отвън нея! Тези, които нямаха нищо срещу да дойдат макар всички несигурности по отношение на пътешестване, PCR проби и други спънки. Те изпитваха същата мощна нужда, която ние имахме през цялото това време, нужда да бъдем дружно, без значение от всичко, обединени като едно, от силата на музиката и живота. ”- добави Ковачевич.

Въпреки една година с съвсем никакви турнета онлайн в Европа, страхотният лист на интернационалните хедлайнери на EXIT включва: David Guetta, Sabaton, Charlotte de Witte, Nina Kraviz, Paul Kalkbrenner, Solomun, Amelie Lens, Maceo Plex, Robin Schulz, Asaf Avidan, Satori, Meduza, Paul van Dyk, DJ Topic, Artbat, Sheck Wes и други

Както също беше упоменато в обществените медийни платформи на EXIT, уредниците в действителност съжаляват, че няколко актьори трябваше да се откажат в последния миг, основно заради аргументи, свързани с пандемията, които също се отразиха на огромни спортни събития като Европейското състезание по футбол и Шампионати по тенис на Уимбълдън.

„ Аз персонално съм доста признателен за звездните реализатори, които се появиха в последната минута. Те са нашите герои и наши другари вечно! И още един път, гигантска признателност на почитателите на EXIT, които схванаха обстановката и застанаха до нас от самото начало! " - добави Ковачевич.

Освен организирането на събитието, най-голямото предизвикателство през 2021 година бяха непрестанно изменящите се разпореждания, дължащи се на Covid 19. EXIT работи в тясно съдействие със сръбските управляващи и здравни организации, с цел да сътвори протокол, който да бъде допустим от юридическа позиция и реален за съблюдаване от почитателите. Посетителите имаха право да влязат в събитието или с доказателство за имунитет (ваксинация или антигени от предходна инфекция), или с негативен тест (или преди влизане в страната, или в тестовата зона, основана от фестивала). Протоколът за сигурност " Безопасни събития в Сърбия ", в сходство с най-новите научни проучвания, е основан, с цел да направи летните фестивали в Сърбия най-безопасните места за събиране в страната. Ранните статистически данни демонстрират тъкмо това, с по-малко от дузина позитивни случаи от ок. 14 000 теста, направени в зоната за прелиминарен тест на фестивала.

4 дни, цялостни с качествена музика и още:

EXIT е главно за музика и празненство, само че освен това. Мястото, което е цитадела от 17 век, единствено по себе си основава образна среда, която въодушевява както почитателите, по този начин и артистите.

Първият ден в крепостта беше цялостен с страсти. Amelie Lens смаза своя Instagram със фотоси и видеоклипове, в това число изявления като " И по този начин, това се случи нощес!!!!!! " Също в Instagram Charlotte de Witte разгласява „ Това възприятие беше толково положително! “. DJ Snake също възкликна „ Върнахме се! “ по време на неговия сет Main Stage и Roni Size, първият интернационален хедлайнер на EXIT, също разгласява за новата си среща с Крепостта, казвайки - „ 20 години по-късно оставаме по-големи!

В петък шведската хеви метъл група Sabaton донесе дивата си сила на основната сцена и осъществяването на Paul Kalkbrenner на EXIT беше първото му след 18 месеца. Неговият вълшебен сет е записан и за новия му видеоклип, като дневник за връщане към естествения живот. " Включете светлините, позволете ми да видя хората; липсват ми хора ", сподели също доста прочувствената Amira Medunjanin от сцената на Visa Fusion, избърсвайки сълзи от очите си.

В събота Nina Kraviz сътвори набор от епични пропорции. В стила на най-големите рок концерти публиката скандира името на Нина, защото тя се завърна на сцената за не един, не два, а три биса! На основната сцена посетителите на фестивала изживяха фантастично зрелище от Satori, представяйки музика от албума, който той записа в Сърбия. Други актьори, очароващи публиката на основната сцена, бяха Asaf Avidan, Robin Schulz и Paul Van Dyk, като поддържаха тълпата да танцува до 5:30 ч. сутринта.

Финалната вечер на тазгодишния EXIT бе белязана от невероятни осъществявания на две велики величия. Изпълнението на основната сцена на David Guetta оправда всички упования, защото френската звезда сложи запаметяващ се предстоящ рейв сет, въодушевен от най-големите му шлагери. Честта да затвори програмата на mts Dance Arena и целия фестивал отиде към Solomun с солиден петчасов сет до 10 часа.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР