Фестивалът Blagoevgrad Blues & Jazz 2018 с изненади за почитателите

...
Фестивалът Blagoevgrad Blues & Jazz 2018 с изненади за почитателите
Коментари Харесай

„Blagoevgrad Blues & Jazz” 2018 с благотворителна кауза и ново място

Фестивалът „ Blagoevgrad Blues & Jazz ” 2018 с изненади за феновете на блус и джаз музиката. След като станаха ясни имената на звездите тази година, заради огромния интерес, интернационалният фестивал ще се организира в зала „ Орфей “ на парк „ Македония “ на 30 и 31 март.

Билетите към този момент са пуснати в продажба на касата на зала „ Пейо Яворов “. Цената на билета за една фестивална вечер е 12 лв., а картата, която обгръща и двата дни е 20 лева От всеки закупен билет или карта ще бъде отделян по 1 лев за благотворителна идея.

В Благоевград на една сцена ще излязат Милчо Левиев, Йълдъз Ибрахимова, блус дивата Кели Ръкър, Васко Кръпката, София Блус бенд, Биг Бенд на Българското национално радио, Биг Бенд- Благоевград, Лъчезар Кацарски. Хедлайнер на тазгодишното издание е Влатко Стефановски. Едва ли има обожател на двата стила музика, който ще остане апатичен към палитрата от реализатори и музиканти, които са подготвили непреходни шлагери, както и нови компилации.

Българският джаз музикант, композитор, аранжор и пианист Милчо Левиев е почетен с едни от най- огромните оценки за заслуги в музикалното изкуство. Един от най- известните женски гласове на джаз музиката Йълдъз Ибрахимова ще показа една неповторима палитра от песни. Влатко Стефановски ще сервира един неповторим план с музикантите от Биг Бенд на Българското национално радио, който се назовава „ Sound Bridges ”/ Мостове от звук/.

Васил Георгиев, прочут като Васко Кръпката е подготвил доста новости за своите фенове. Младaтa надеждa на блус и джаз музиката Лъчезар Кацарски нееднократно е доказвал своите богати гласови данни, само че този път ще излезе на сцената с самостоятелен бенд. Биг Бенд- Благоевград ще изненадат благоевградската аудитория със взаимен план с Йълдъз Ибрахимова.

Не на последно място е блус- дивата от Калифорния. Тя има несравним саунд на своята “Lee Oscar ” хармоника и доста мощен и вълнуващ пресипнал “блуси ” глас. С повече от 25 години професионална кариера зад тила си тя е делила международните блус-сцени със звезди като Дизи Гилеспи, Алберт Колинс, Джеймс Котон, ZZ Top, B.B. King. Специално за поданици и посетители на Благоевград, звездите на блус и джаз музиката, дават обещание „ Blagoevgrad Blues & Jazz ”2018 да остане паметен спомен за тях.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР