Фестивалът 30 вечери с 30 класики“ продължава на 15 септември

...
Фестивалът 30 вечери с 30 класики“ продължава на 15 септември
Коментари Харесай

„30 вечери с 30 класики“: Петъци с емблематични български филми в кино „Одеон“

Фестивалът „ 30 вечери с 30 класики “ продължава на 15 септември – всяка петък вечер в кино „ Одеон “. За него описват писателят и сценарист Владо Даверов и режисьорът Виктор Божинов, ръководител на „ Филмаутор “.

 

Тези 30 класики би трябвало да се учат и в учебно заведение , както класическата българска литература. Българското кино си заслужава “, уверен е Владо Даверов.

„ Бройката е 30, тъй като тази година сдружението за отбрана на авторските права в киното „ Филмаутор “ навършва 30 години. Поставихме си за цел да изберем знакови заглавия на знакови създатели , като огромната концепция беше да създадем среща онлайн с тях “, показва Виктор Божинов.

„ Важно беше също по този начин да се заприказва повече за последователност сред кино поколенията. Защото дейната сега кино общественост като че ли се затваря в себе си и в това, което се пробва да реализира “, счита той.

„ Зрителите имат опция да гледат тези типичен български филми от техния автентичен притежател – от кино лента “, показва режисьорът.

„ Много хора ме питат за какво филмът и романът „ Вчера “ толкоз дълго време са настоящи. Във кино лентата има едно прикрито обръщение и то е не, че младите са безконечните бунтари. За първи път младежът схваща, че най-важното в живота е да съумее да прекара живота си по този начин, че да не загуби уважението към себе си “, разкрива Владо Даверов.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР