Фестивал за улични огнени спектакли ще се състои в Пловдив.

...
Фестивал за улични огнени спектакли ще се състои в Пловдив.
Коментари Харесай

Фестивал на уличните огнени спектакли ще се състои в Пловдив

Фестивал за улични огнени спектакли ще се състои в Пловдив. Шестият фестивал за улични изкуства "6Fest " ще показа особено тематично издание - за първи път у нас фестивалната стратегия ще включва единствено улични огнени спектакли на театрални и огнени групи от България, оповестяват уредниците.

Сред акцентите е премиерният театър на Театър на огъня и сенките "Fireter ", "Легенда за нощта и деня - Балис и Ейрене ", който ще се играе за първи път в Пловдив на Римския стадион.

Премиерен за Пловдив ще бъде и новият театър на Мим Формация "Жар Театър " - "Метаморфози ", основан по фрагменти от поемата на Овидий, добавя Българска телеграфна агенция.

Пътуващ спектакъл "Скрин " ще гостува със спектакъла си "Мегале теа ", две локални обединения от Пловдив - цирково-музикалният "Combino Project " се показва с моноспектакъл на актьора Дарио Българио и Формация за огнено изкуство "Firestep " със спектакъла "Самодива ".

Фестивалът за улични изкуства "6Fest " ще се организира от 28 до 31 октомври 2020 година в Пловдив с финансовата поддръжка на Министерство на културата и партньорството на Община Пловдив. Входът е свободен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР