„Фестивал на греяното вино“ започва от днес и продължава до

...
„Фестивал на греяното вино“ започва от днес и продължава до
Коментари Харесай

Греяно вино се лее под погледа Кан Крум в Тракия

„ Фестивал на греяното вино “ стартира от през днешния ден и продължава до 3 декември до паметника на Кан Крум в „ Тракия “, заяви кметът на региона Костадин Димитров.

„ След огромния триумф на фолклорните фестивали към този момент зареждаме настроението за идните коледни празници, като подаряваме на тракийци и всички пловдивчани и посетители на града 11-дневен коледен фестивал, който да способства за празничната атмосфера в Пловдив “, съобщи Димитров.

Фестивалът на греяното вино се провежда от Фондация „ Румънеца и Енчев” с поддръжката на регион „ Тракия “. По сходство на огромните фестивали в европейските столици, събитието ще подчертава върху изобилието от предписания на обичаната напитка в студените месеци - греяното вино, като се трансформира в привлекателен център за всички и ще обособи нова културна среда.

Богатството от усети и аромати ще бъдат въодушевени от разнообразни кътчета на света. Гостите на фестивала ще могат да се допрян до десетки разнообразни вариации на греяното вино, коледни сладки и други вкусотии.

Посетителите ще се насладят и на кулинарни изкушения, приготвени на място, на скара или пещ.

Цялостната концепция е да се построи кътче, което да носи топлота, разноцветност и празнично въодушевление. Осигурена е по традиция и къса вечерна стратегия - концерти, които ще слагат акцент върху българската музика и обичаните групи на генерации българи в три разнообразни музикални стила.

Участие ще вземат „ Диана Експрес “, „ Айс Крийм “, група „ Хоризонт “, „ Обратен резултат “ и още доста реализатори, както и посетители от Гърция.

На 2 декември, в разгара на Фестивала на греяното вино, всички дружно тържествено ще дадем начало на идните празници със запалването на светлините на коледното дръвче в Тракия, добави кметът на региона Костадин Димитров. /Марица.бг
тагове греяно вино кан крум тракия
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР