Ferrari започва да си сътрудничи с Qualcomm и ще използва

...
Ferrari започва да си сътрудничи с Qualcomm и ще използва
Коментари Харесай

Ferrari ще използва процесорите Snapdragon за колите и болидите си във Formula 1

Ferrari стартира да си сътрудничи с Qualcomm и ще употребява процесорите Snapdargon - водещият артикул на основаната в Сан Диего компания. Така ще се форсира цифровата промяна на производителя на спортни коли. Споразумението ще включва както пътническите коли на компанията, по този начин и болидите за Formula 1, като към този момент са били избрани първите общи планове, в това число така наречен цифров кокпит, заяви италианската компания в официално съобщение, съобщи Българска телеграфна агенция.
Главният изпълнителен шеф на Ferrari Бенедето Виня - деец в софтуерната промишленост, съобщи още през ноември, че ще търси софтуерни партньорства, защото пристъпва към преход към по-екологична подвижност. Разработването на сходни технологии се нуждае от огромни вложения, добави тогава той.
Иновациите изискват пазарните водачи да работят дружно. Благодарение на това съглашение ние разширяваме ноу-хауто ни в цифровите технологии и web 3.0, сфери с огромен капацитет за автомобилостроенето и моторните спортове, отбелязва Виня в официалното съобщение.
Логото на Snapdargon ще се появи върху F1-75, едноместния болид на Ferrari, който ще бъде показан в централата на компанията в Маранело на 17 февруари.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР