Ferrari ще продължи да въвежда новости по болида си SF1000

...
Ferrari ще продължи да въвежда новости по болида си SF1000
Коментари Харесай

Ferrari с промени по болида си SF1000 за Гран при на Айфел

Ferrari ще продължи да вкарва новости по болида си SF1000 и по време на спортния уикенд за Гран при на Айфел. Формула 1 ще се върне тази седмица на пистата Нюрбургринг и Скудерията ще приложи идващия стадий от развиването на автомобила си. Според италианското издание на Моторспорт най-големи упования има за измененията в задното окачване.

След Гран при на Русия шефът на Ferrari в F1 Матия Биното изясни, че е направена крачка в вярната посока за развиването на SF 1000. Новостите в Сочи включваха промени в предната част на автомобила, г-образни перки на пода и ревизирани страници на задното крило. Очаква се на Нюрбургринг да тестват дефлектори, с които да употребяват основаните от тези новости въздушни потоци. Още няколко спомагателни детайла и нов дифузьор се приготвят най-рано за Портимао в Португалия. Възможно е тази последна част от обновлението да пристигна и в Имола за Гран при на Емилия Романя.

„ Усещането по време на каране съвсем не се промени “, сподели след конкуренцията в Сочи Шарл Льоклер. „ Данните обаче сочат, че имаше дребен прогрес, което към този момент е позитивно. В идващия старт би трябвало да имаме нещо по-голямо. “

На Нюрбургринг ще се изследва държанието с новостите по задното окачване. Целта им е да стабилизират държанието на болида, който на моменти има ненадейно остри реакции и водачите губят надзор върху него. Смята се, че в Маранело са намерили метод да избегнат неустойчивостта сред края на прекъсването и началото на ускорението в кривите. Тестовете в симулатора дали доста положителни резултати. Във Ferrari обаче са внимателни, защото им се е случвало достиженията в базата да не подхождат на тези на писта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР