Ferrari съди своя клиент, дизайнера Филип Плейн, за солидната сума

...
Ferrari съди своя клиент, дизайнера Филип Плейн, за солидната сума
Коментари Харесай

Ferrari осъди дизайнера Филип Плейн

Ferrari съди своя клиент, дизайнера Филип Плейн, за солидната сума от 300 000 евро. Причината са фотоси в Instagram, които съгласно юристите на Ferrari скапват репутацията на марката. Съдът в Милано застана на страната на ищеца и присъди обезщетение в размер на 300 000 евро - тъкмо колкото е цената на нов суперавтомобил. Плейн сподели, че ще апелира решението.



Снимките, за които дизайнерът ще би трябвало да заплати " солената " санкция са две. Първата фотография демонстрира сбирката обувки на дизайнера, която той популяризира на фона на блестящо зеления суперавтомобил Ferrari 812 Superfast. Втората фотография демонстрира модели, облечени в бански костюми, което " опонира на полезностите на италианската марка ".

Първоначално Ferrari искаше да уреди въпроса по другарски метод, като изиска от компанията Philippe Plein да отстрани фотосите в границите на 48 часа, което от стилната марка не направиха. След 14 месеца известният производител на суперкари получи правосъдно решение в своя изгода. Освен обезщетение от 300 000 евро, на дизайнера е подредено да отстрани всички фотоси с коли Ferrari. А също и да заплати правосъдни разходи в размер на 25 хиляди евро. В противоположен случай той ще би трябвало да заплати още 10 000 евро за всяка неизтрита фотография, написа Факти.



Филип Плейн сподели несъгласието си със правосъдното решение, като разгласява поредна фотография в обществената мрежа. Дизайнерът също по този начин означи, че е почитател на колите Ferrari отдавна и се забавлява от протичащото се. В същото време Плейн акцентира, че е подготвен да заплати при изискване, че сумата бъде дарена за щедрост.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР