Ferrari не успява да оправдае надеждите на продуцентите си и

...
Ferrari не успява да оправдае надеждите на продуцентите си и
Коментари Харесай

Провал ли се оказа филмът Ferrari?

Ferrari не съумява да оправдае очакванията на продуцентите си и записа много слаба първа седмица на огромния екран, написа автомобилното издание Autoevolution. Филмът съумя да събере доходи от едвам 16 млн. $ през първата си седмица, а болшинството от критици го дефинират като " боксофис злополука ".

Първоначално по всичко личеше, че Ferrari има всичко належащо, с цел да се трансформира в същински блокбъстър.

Страхотен актьорски състав, отпред с Адам Драйвър, Пенелопе Крус и Патрик Демпси. Известен режисьор, който да сглоби всички детайли в произведение на изкуството - Майкъл Ман. Популярна тематика, която притегля както почитатели на колите като цяло, по този начин и върли моторспорт запалянковци.

Всичко това обаче наподобява не е било задоволително и филмът занапред би трябвало да притегля зрителско внимание, с цел да се потвърди като сполучлив.
 Снимка 648745
Източник: Forum Film

Критиците от Movieweb го назовават " боксофис неуспех ", до момента в който от Slashfilm акцентират, че се бори не изключително сполучливо за почтено място в боксофис класацията. Нещо повече, съгласно първичните резултати, това е най-неуспешният филм на Майкъл Ман за последните повече от три десетилетия.
 Патрик Демпси като водачът на Ferrari Пиеро Таруфи
Източник: Forum Film

Патрик Демпси като водачът на Ferrari Пиеро Таруфи

Бюджетът на кино лентата е 95 млн. $, а през първата седмица от излизането му на екран е съумял да събере в Щатите единствено 11.8 млн. $ и едвам 4 млн. $ в киносалоните в останалите страни от света. Така Ferrari се класира осми в боксофис класацията, като е задминат по доходи от " Уонка ", " Аквамен ", музикалната драма " Пурпурен цвят " и други, поради което критиците окачествяват представянето му като неуспех.

Демотивираща за феновете може би е и оценката от 6.8/10 в платформа IMDb. Друг проблем може да е и фактът, че във кино лентата Енцо Ферари е показан като нетърпим темперамент, което може да нервира почитателите му.

" Командирът ", както остава прочут в моторспорт средите, живее лицемерен живот със своята брачна половинка Лаура (Пенелопе Крус), пробвайки се да превъзмогне гибелта на своя наследник Дино. Междувременно, Енцо прекарва по-голямата част от свободното си време със своята държанка - Лина Ларди, която му ражда наследник - Пиеро.
 Адам Драйвър като Енцо Ферари
Източник: Ferrari

Адам Драйвър като Енцо Ферари

Днес Пиеро е на 78 години и е единственият жив наследник на Енцо Ферари. Той по този начин и не се среща с Дино, макар че е на 11 години, когато първородният наследник на италианската легенда умира от мускулна дистрофия.

След раждането си Пиеро не е могъл да бъде присъединен към семейството Ферари и е носил семейството на майка си. По това време законът в Италия е бил доста непоколебим и разводите са били противозаконни, което е попречило на Енцо да даде своята фамилия на новия си наследник. Това се случва чак след гибелта на законната брачна половинка на Енцо - Лаура, а през 1990 година Пиеро Ларди Ферари трансформира своето име на просто Пиеро Ферари.

Във кино лентата Енцо Ферари е показан и като безсъвестен предприемач, който е податлив да подтикне водачите си да рискуват живота си в името на успеха в края на надпреварата.

В интерпретацията на Майкъл Ман присъства и ужасяващата злополука в надпреварата за устойчивост Миле Миля през 1957 година Колата, ръководена от Алфонсо де Портаго, пука гума, завърта се безотговорно, изхвърча от пистата и убива както водача и навигатора, по този начин и девет фенове, пет от които деца.

През 1956 г. Ферари губи още един водач в злополука по време на подготовка на пистата Модена. Тогава звездата Еудженио Кастелоти тества новия болид на Ferrari за идния сезон. В опит да счупи върха на пистата, 26-годишният водач закача бордюр и изхвърча от колата. Машината се прекатурва няколко пъти във въздуха и се забива в бетонните ограждения в профил.

Дали киноманите просто чакат подобаващ миг да отидат да гледат Ferrari или просто гледат други филми по това време от годината, следва да разберем. Сигурно е единствено, че след инвестиция от близо 100 млн. $, американският развлекателен конгломерат STX Entertainment, който стои зад финансирането на кино лентата, няма просто да стои и да следи пасивно неуспеха.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР