Ferrari е забелязано да тества за първи път прототип на

...
Ferrari е забелязано да тества за първи път прототип на
Коментари Харесай

2025 Наследник на Ferrari 812 Superfast на пътя

Ferrari е видяно да тества за първи път първообраз на своя правоприемник на 812 Superfast, който евентуално е оборудван с мотор V-12.

Прототипът е мощно замаскиран, само че пропорциите му не могат да се разграничат. Някои елементи също прозират през камуфлажната екипировка, като вентилационните отвори на капака и тънките фарове.

 width=

Предишни шпионски фотоси демонстрираха ранно тестово муле, което използваше спонтанна каросерия от купето Roma, с цел да скрие новите механични детайли. Звукът на тестовото муле във видеото от канала Car Spy Media в YouTube сочи към V-12 под капака.

 width=

Моделът 812 се появи на сцената през 2017 година и води началото си от F12 Berlinetta, който дебютира през далечната 2012 година Неговият правоприемник, който носи кодовото име F167, би трябвало да дебютира през 2024 година и да донесе със себе си нова платформа и нов мотор.

Наследникът на 812 евентуално ще се движи върху най-новата платформа на Ferrari за коли с предно ситуиран ръб. Платформата, която беше оповестена за първи път през 2018 година, поддържа разнообразни дължини на междуосието, видове мотори и конфигурации на седалките. Тя може да бъде оборудвана и със задвижване на всички колела и хибридна технология.

Въпреки че е съвсем несъмнено, че наследникът на 812 ще бъде V-12, не е несъмнено дали ще има някаква форма на електрификация.

Двигателят, предопределен за наследника на 812, евентуално ще бъде новоразработеният 6,5-литров V-12, който дебютира предходната година в Purosangue. Двигателят обезпечава 715 к.с. в SUV, само че евентуално ще предложи повече в наследника на 812. Двигателят в 812 Superfast, също 6,5-литров V-12, е с мощ 789 к.с. Той е повишен до 819 к.с. за хардкор разновидността 812 Competizione.

Източник: motorauthority
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР