Ferrari е в центъра на нова техническа интрига заради забелязаната

...
Ferrari е в центъра на нова техническа интрига заради забелязаната
Коментари Харесай

Какво има в болида на Фетел?

Ferrari е в центъра на нова техническа конспирация поради видяната спомагателна дръжка на кормилото на Фетел. Елементът участва единствено в колата на немеца, а при Кими Райконен го няма. Скудерия се опита да резервира това в загадка, само че добавката с неразбираемо предопределение беше видяна, когато Себастиан спря за изявленията след извоюваната от него подготовка в Бахрейн.

Ferrari не дават информация защо се употребява ръчката, само че въпреки всичко отхвърлиха слуховете, че функционалността е да трансформира настройките на мотора, тъй че да се продължава изпускането на газове даже в завоите, когато не се подава газ. Всъщност сходно предопределение е малко евентуално, тъй като преди сезона ФИА даде ясно да се разбере, че ще санкционира строго тимовете, които се опитат да употребяват настройки с сходна цел, написа "Sportal ".

Възможно е ръчката да е обвързвана с настройки, които би трябвало да се трансформират по време на завой – както на диференциала, по този начин и по картата на мотора или контрола на силата – тъй като тя е позиционирана по този начин, че да се употребява елементарно при завъртане на кормилото.

Ръчката има датчик за въртене, което значи, че поддържа разнообразни степени, а не е просто копче за включване и изключване. Засега, обаче, всяко пояснение е нечиста сделка, до момента в който Скудерия не издадат сами защо става дума.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР