Фернандо Вердаско има репутацията на един от най-успешните тенисистки в

...
Фернандо Вердаско има репутацията на един от най-успешните тенисистки в
Коментари Харесай

Краят на още една кариера? Вердаско вече е треньор на един от най-талантливите млади играчи

Фернандо Вердаско има репутацията на един от най-успешните тенисистки в ерата на Голямата тройка. Испанецът, който на 40 години, продължава да се подвизава в ATP Тура, въпреки и да не е играл от повече от половин година, се намира под номер 777 в ранглистата. Моментното класиране на Вердаско обаче не трябва да лъже за неговите качества на корта, защото в дългата си кариера той е спечелил общо 7 трофеи на равнище ATP и е достигал до втората седмица във всички " мейджър " съревнования, като най-хубавото му достижение на шампионат от Големия шлем е полуфинал в Аустрелиън Оупън през 2009-та, когато надделя имена, като Анди Мъри и Жо-Вилфред Цонга, но загуби от първенеца Рафаел Надал в петсетова епика.

Макар и към момента като деен играч, някогашният номер 7 е подготвен да предава опита си на млади тенис гении, като първият подобен, който Вердаско вижда е Абдулах Шелбай. Макар и едвам на 20, Шелбай написа история на родната си Йордания. Миналата година той стана първият тенисист, от азиатската страна, спечелил ATP мач, побеждавайки Уго Гастон в Мец през ноември. Това му достижение, комбинирано със солидните си резултати на равнище Чалънджър му осигуриха място на Финалите на АТР на " Next Gen ", където не се класира за полуфиналите.

Миналата седмица взаимната им работа бе видяна по време на Чалънджър шампионата в Хирона, а през днешния ден испанецът бе забелязан в екипа на младока в Маракеш. Макар и йорданецът да бе изгубил и двата си мача под управлението на Вердаско, занапред ще стане ясно дали непредвидената им взаимна работа ще даде своите плодове.

Fernando Verdasco in the coaching corner of 20 year old Abdullah Shelbayh this week in Marrakech.
— Nick Lester (@nicklester)
Източник: GoTennis.ru

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР