Фернандо Алонсо заяви, че решението на Макларън да не влизат

...
Фернандо Алонсо заяви, че решението на Макларън да не влизат
Коментари Харесай

Алонсо никога не е искал сезон с Макларън в Индикар

Фернандо Алонсо съобщи, че решението на Макларън да не влизат в американските автомобилни серии Индикар като тим следващата година не трансформира проектите му за идващия сезон. Испанецът разкри, че той в никакъв случай не е обмислял цялостен спортен сезон в шампионата, макар че спекулациите за това започнаха незабавно, откакто Фернандо разгласи през лятото, че през 2019-а няма да се състезава във Формула 1.

Макларън имаха проект да навлязат в Индикар през 2019-а, само че през вчерашния ден шефът на отбора Зак Браун съобщи, че на този стадий не са подготвени за това.

" Пълен сезон в Индикар в никакъв случай не е бил алтернатива за мен. Може би ще се състезавам в Индикар един ден, само че не идната година. Това са 17 надпревари, всяко от което - в Америка. Трябва да науча всичко от нулата, а това значи изцяло да се посветя на работата си. Моите проекти не включват това за идващия сезон, а фактът, че Макларън ще се забавят с проектите си за влизане там, е техен въпрос ", съобщи Алонсо.

Fernando Alonso 'never had plans to do full IndyCar season' https://t.co/9mTP3tqylQ pic.twitter.com/hbWbdRz1Wx
— IndyStar (@indystar) October 21, 2018
" Ако те са считали да навлязат в Индикар, в никакъв случай не е ставало въпрос аз да вземам участие с тях. Аз знаех от няколко месеца, че е съвсем невероятно да разширят стратегия си в Индикар следващата година. Тествах колата на Андрети Аутоспорт през септември, само че това не значи нищо. Индикар не е бил в никакъв случай в моите проекти за 2019-а ".

Досега проектите на Алонсо за идващия сезон включват да приключи сезона си с Тойота в международните серии по устойчивост, който завършва през юни. Испанецът съобщи, че програмата му за 2019-а е съвсем подготвена и е нужно единствено да бъдат финализирани някои елементи.
  Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР