Фернандо Алонсо заяви, че не смята напускането на Ферари за

...
Фернандо Алонсо заяви, че не смята напускането на Ферари за
Коментари Харесай

Фернандо Алонсо: Решението да си тръгна от Ферари не беше грешно

Фернандо Алонсо съобщи, че не счита напускането на Ферари за неточност. Испанският водач уточни обстоятелството, че Скудерията към момента не е спечелила купа, макар всичките промени през годините.

В края на сезон 2014 испанецът реши да напусне тима от Маранело и да подпише с Макларън след проблемите с новата задвижваща система на италианците. Въпреки това проблемите за Фернандо продължиха и в английския отбор, който имаше огромни проблеми с мотора на Хонда.

"Вече сме 2021 и Ферари към момента не са станали първенци. Никога не скърбя за решенията си. Смятах, че това е верният избор за мен. Ситуацията с Алпин не е доста по-различна. Това ще бъде огромно предизвикателство за мен след две години отвън спорта. Престоят ми във Ферари не бе толкоз неприятен. Просто през 2014 колата бе доста слаба и към този момент бях изгубил мотивация да се боря. Затова не считам, че решението ми да си потегли е било неверно “, съобщи Алонсо.

„ Това е третият ми престой в Рено. Бил съм и два пъти в Макларън. Така че би трябвало да са удовлетворени от представянето ми, щом още веднъж се свързват с мен “, добави още той.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР