Фернандо Алонсо явно е на път да намери щастието си

...
Фернандо Алонсо явно е на път да намери щастието си
Коментари Харесай

Алонсо повежда колоната в Льо Ман

Фернандо Алонсо очевидно е на път да откри щастието си в различни автомобилни надпревари. Двукратният международен първенец във Формула 1 в последните години се мъчи в средата на колоната със слабата кола на „ Макларън “ и все по-често загатва, че може да премине в различен шампионат.

Вчера испанецът реализира най-големия си триумф отвън „ кралските гонки “ – завоюва поулпозишън в „ 24 часа на Льо Ман “. Зад кормилото на „ Тойота Газу Рейсинг “ Нандо и съотборниците му Казуки Накаджима и Себастиен Буеми завъртяха обиколка за 3:15,377 минути и оставиха на 2 секунди зад себе си втората кола на отбора с водачи Майк Конуей, Камуи Кобаяши и Хосе Мария Лопес.

„ За нас е фастастично да сме първи, само че също и че на второто място също е кола на „ Тойота “ – съобщи Алонсо. – Но надпреварата занапред следва и би трябвало да подходим с нужното почитание. “

Испанецът обаче изрази неодобрение, че във Формула 1 е все по-далеч от първите места.

„ Мисля, че последният ми същински късмет за купата беше през 2007-а – призна Нандо. – Вече минаха 11 години, тъй че малко или доста привикнах. Но все по-малко ми харесва посоката, в която се развива Формула 1. Вижте стартовата решетка в Канада – по две коли на „ Мерцедес “, „ Ферари “, „ Ред Бул “, „ Форс Индия “ и „ Рено “. Явно шампионатът към този момент е на конструкторите, а водачите нямат огромно значение. “

Гонката в Льо стартира този следобяд и приключва на следващия ден. Освен в нея, Алонсо възнамерява да започва и на „ Инди 500 “ в Индианаполис. А във Формула 1 към този момент вървят клюки, че мястото му в „ Макларън “ за идващия сезон ще бъде заето от 18-годишния британец Ландо Норис, който сега е авариен водач.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР