Фернандо Алонсо вярва, че е единствено въпрос на време преди

...
Фернандо Алонсо вярва, че е единствено въпрос на време преди
Коментари Харесай

Фернандо Алонсо вярва, че Астън Мартин може да печели подиуми

Фернандо Алонсо има вяра, че е само въпрос на време преди тимът на Астън Мартин да господства във Формула 1, а самият водач не е изгубил вяра да завоюва трета международна купа, оповестява ДПА.

41-годишният испанец е покрай последната част на забележителния си път в спорта след прехвърлянето си от Алпин в Астън Мартин. Английският отбор приключи на седмо място от 10 тима във Формула 1 в последните два сезона.

Въпреки това под управлението на амбициозния милиардер Лоурънс Строл Астън Мартин построява нов цех и аеродинамичен тунел, а отборът удвои щаба си от 400 на 800 души с нападателната задача да господства в спорта.

" Аз съм доста изискващ във всичко, което върша, и чакам доста от хората, с които работя ", сподели Алонсо при представянето на тима на " Силвърстоун " в понеделник.

" Давам 100% и чакам същото. От първия ми ден в Астън Мартин усетих същото предпочитание на хората към мен. Имаме водачеството на Лоурънс. Той е бил доста сполучлив в живота си и нямам подозрение, че по този начин ще бъде и във Формула 1. Той ще успее рано или късно ", сподели Алонсо.

" Отборът не е удовлетворен от четвърто, трето или второ място. Това е чувството на всеки. Няма да има празненства, до момента в който не спечелим и това е доста мотивиращо ", добави испанецът.

" Имаме вложения, имаме инфраструктура и имаме гений, по този начин е единствено въпрос на време ", надява се той.

Алонсо, който е взел участие допълнително надпревари от всеки водач в историята на Формула 1, завоюва последната си купа с Рено през 2006. Мина десетилетие, откогато завоюва съревнование. Но в двете си години в Алпин сподели парченце от предходната си брилянтност.

Попитан дали има още вяра да добави към 32-е си победи и да завоюва трета купа, Алонсо отговори: " Вярвам, че е допустимо. Не мисля, че ще стане тази години, с цел да бъда почтен. Здраво стъпил съм на земята и не мога да кажа, че ще се борим за победи през този сезон, тъй като ще излъжа. Няма чудеса във Формула 1 от един сезон до различен. Минаха единствено няколко месеца от последното съревнование в Абу Даби и има още огромно разстояние до водещите отбори ", счита водачът.

" Но в случай че имаме добра кола през тази година, ще имаме повече благоприятни условия да се борим за победи и сцени през идната акция. Вярвам в този план. Знам, че това ще е последният тим, за който ще карам, само че имаме тази чудесна опция да работим за това Астън Мартин да стане първенец в бъдеще ", сподели още Фернандо Алонсо.

Автор: Христо Бонински/БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР