Фернандо Алонсо ще е с нов двигател в Мелбърн, обясни

...
Фернандо Алонсо ще е с нов двигател в Мелбърн, обясни
Коментари Харесай

Алонсо ще е с нов двигател в Австралия

Фернандо Алонсо ще е с нов мотор в Мелбърн, изясни основният изпълнителен шеф на Алпин Лоран Роси. Двукратният международен първенец направи забележителна борба със съотборника си Естебан Окон по време на Гран при на Саудитска Арабия. Той обаче не можа да финишира в надпреварата – спря 15 обиколки преди финала. Роси показа пред френското издание Ото Ебдо, че повода е била щета във водна помпа.

„ Не беше моторът, а водна помпа. Това е довело до проблеми с охлаждането, прегряване на мотора и от там още куп проблеми. Фернандо съумя да продължи, тъй като моторът работеше, въпреки и не в идеалния си вид. Предпочетохме да го накараме да спре “, изясни Роси какви тъкмо са били грижите на Алонсо.

„ Ситуацията е обвързвана с някои чисто нови съставни елементи в мотора, които не бяха напълно валидирани, какъвто е казусът с всички тимове. Добрата вест е, че не е систематичен проблем. Няма подозрения по отношение на структурата и архитектурата на задвижващата система – тя работи съгласно упованията ни. Проблемът е, че тъкмо този съставен елемент е неразделна част от мотора. Водната помпа се беше дезинтегрирала и паднала в елемента. Трябваше да счупим печатите (на ФИА), в случай че искахме да поправяме. Така че моторът е изгубен за нас, въпреки физически целостта му да не е нарушена. Тоест ние сме с един елемент по-малко “, добави Роси.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР