Фернандо Алонсо се качи на подиума в своето дебютно състезание

...
Фернандо Алонсо се качи на подиума в своето дебютно състезание
Коментари Харесай

Алонсо: Само Астън Мартин е готов да направи нужното, за да печели

Фернандо Алонсо се качи на подиума в своето дебютно съревнование за тима на Астън Мартин, финиширайки трети в конкуренцията за Гран При на Бахрейн, с която започва сезон 2023 във Формула 1.
 Строл към Алонсо: Доволен ли си, че напусна Алпин? Строл към Алонсо: Доволен ли си, че напусна Алпин?
Призовото класиране на испанеца на „ Сахир “ не бе по никакъв начин инцидентно на фона на показаното от Астън Мартин от началото на предсезонните проби. Не е загадка, че английският отбор е измежду най-прогресиралите по отношение на сезон 2022. На пистата в Бахрейн най-хубавото време на AMR23 бе с цели 2.4 секунди по-добро по отношение на показаното от AMR22 преди година. 
 Албон: Само Астън Мартин са прогресирали повече от Уилямс Албон: Само Астън Мартин са прогресирали повече от Уилямс
Много експерти незабавно показаха, че новите правила, които дават на класиралите се на по-задна позиция тимове повече време във въздушните им тунели като една от аргументите за този скок от страна на Астън Мартин. През предходната година английският екип приключи на седмо място в конструкторския шампионат, което след наказването на Ред Бул му дава 50% повече време във въздушния тунел по отношение на „ биковете “
 Доктор Марко чака Алонсо да основава проблеми на Ред Бул Доктор Марко чака Алонсо да основава проблеми на Ред Бул
Според Алонсо обаче това не е единствената причина за огромния прогрес от страна на новия му тим. По думите на испанеца екипът от Силвърстоун е „ единственият, който е подготвен да направи каквото е належащо, с цел да завоюва “.
 Защо Макс желае Алонсо да се бори за купата Защо Макс желае Алонсо да се бори за купата
„ Не мисля, че разпоредбите оказват толкоз огромно въздействие. Аз мисля, че ви е нужна визията и упоритостта на Лорънс Строл, на нашето управление, защото всеки тим разполага с тези благоприятни условия, само че наподобява единствено един тим е подготвен да създадем нужното, с цел да печели “, изясни Алонсо, визирайки огромната инвестиция от страна на Строл, измежду които е и новата фабрика на Астън Мартин.
 Строл-старши желае купата с Астън Мартин Строл-старши желае купата с Астън Мартин
Освен новата фабрика, която върви към своето довеждане докрай, Астън Мартин притегли и голям брой чиновници и от Ред Бул, и от Мерцедес през последните две години. Един от тях е някогашният основен аеродинамик на Ред Бул Дан Фалоус, който сега е механически шеф на Астън Мартин.
 Хорнър: Колата на Астън Мартин наподобява на остарял Ред Бул Хорнър: Колата на Астън Мартин наподобява на остарял Ред Бул
Ефектът от привличането на Фалоус бе осезателен, защото AMR23 бе първата кола, върху която той работи още през цялото време на нейното развиване. Британецът доста бързо приложи аеродинамичната философия, която се употребява и от Ред Бул и не инцидентно след финала в Бахрейн Серхио Перес се пошегува, че на подиума има „ три коли на Ред Бул “.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР