Фернандо Алонсо изказа съмнения, че ще остане във Формула 1,

...
Фернандо Алонсо изказа съмнения, че ще остане във Формула 1,
Коментари Харесай

Алонсо исказа съмнение, че ще остане във Формула 1

Фернандо Алонсо изрече подозрения, че ще остане във Формула 1, дни преди старта за Гран при на Испания. Пилотът на „ Макларън “ уточни, че календарът му е прекомерно претрупан.
През този сезон Фернандо комбинира надпреварите във Формула 1 с присъединяване си в Световните серии за устойчивост и даже завоюва с „ Тойота “ при дебюта си в „ Шестте часа на „ Спа “. Двукратният международен първенец е окуражи да направи „ троен шлем “ в моторните спортове и идващия месец ще опита да нападна купата в „ 24 часа на Льо Ман “.

„ Доволен съм от напредъка на „ Макларън “ и от посоката, в която се движат нещата, само че въпреки това графикът ми е прекомерно претрупан, изключително във Формула 1 “, разгласи испанецът.

Договорът му с „ Макларън “ изтича в края на годината, а решение водачът ще вземе през август.
В първата свободна подготовка Фернандо даде пето време на пистата „ Каталуня “, а съотборникът му Шофел Вандоорн приключи едвам девети. Най-бързи бяха болидите на „ Макларън “, ръководени от Валтери Ботас и Люис Хамилтън. Трети приключи Себастиан Фетел ( “Ферари ”).

По време на старта Даниел Рикардо ( “Ред бул “) катастрофира – излетя от трасето и се удари в защитните ограждения. Австралиецът се отърва незасегнат, само че по автомобила му има провали. Квалификацията за място е през днешния ден, а стартът е на следващия ден.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР