Фернандо Алонсо изглежда има съмнения дали ще продължи да се

...
Фернандо Алонсо изглежда има съмнения дали ще продължи да се
Коментари Харесай

Алонсо изпитва съмнения дали ще остане във Ф1

Фернандо Алонсо наподобява има подозрения дали ще продължи да се състезава във Формула 1. Испанецът уточни, че календарът му е прекомерно претрупан, а посоката на развиване на спорта е " тъжна ". Пилотът, чийто контракт с Макларън изтича в края на годината, разгласи, че ще вземе решение за бъдещето си по време на лятната отмора през август.

Тази година Алонсо комбинира надпреварите във Формула 1 с присъединяване си в Световните серии за устойчивост и даже завоюва с Тойота своя дебют в Шестте часа на Спа. Двукратният международен първенец има упоритостта да завоюва " Тройния шлем " в моторните спортове преди да се пенсионира. За задачата, той ще се опита да завоюва 24-те часа на Льо Ман идващия месец.

" Взимам присъединяване в два международни шампионата по едно и също време " сподели Алонсо. " Доволен съм от напредъка на Макларън и от посоката, в която се движат нещата. Но въпреки това графикът ми е прекомерно претрупан, изключително във Ф1 ".

Фернандо призна, че не му подхожда какъв брой е предсказуем спортът през днешния ден. Според него, човек може елементарно да планува какви ще бъдат резултатите от квалификацията, не подвластно дали става дума за Барселона, Монако или пък " Силвърстоун ".

" Предвидимостта е нещо, за което би трябвало да се намерения при взимането на решения за бъдещето. Посоката, в която се развива този спорт, е ненапълно тъжна ".

В събота ще се навършат тъкмо пет години от последната победа на испанеца, която беше реализирана с Ферари през 2014. След това, откогато Алонсо се завърна в Макларън, три сезона поред трябваше да се бори за място в долната половина на стартовата решетка. Въпреки това, той счита, че е направил някои от най-хубавите си надпревари.

" Поддържам мотивацията си, тъй като съм спортна натура. Обичам да се състезавам, обичам да спечелвам. През последните пет години направих доста по-силни съревнования, в сравнение с преди този момент, въпреки и да не бяха победи. Например в този момент в Баку се получи съревнование, което надали в миналото ще повторя, а пък приключих седми ".

Fernando Alonso casts doubt on future in 'sad' F1

" So that's something you need to take into account for future decisions... " https://t.co/hVfwfHWccQ #F1 pic.twitter.com/XVuGY3fsg2
— Planet F1 (@Planet_F1) 10 май 2018 година Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР