Фернандо Алонсо бе категоричен, че няма планове да записва цял

...
Фернандо Алонсо бе категоричен, че няма планове да записва цял
Коментари Харесай

Алонсо без пълен сезон в Индикар догодина

Фернандо Алонсо бе безапелационен, че няма проекти да записва цялостен сезон в американските автомобилни серии Индикар следващата година. Двукратният Ф1 първенец добави, че още веднъж може да взе участие в Инди 500 в търсене на така наречен " тройна корона в моторспорта " - победи в Гран При на Монако, 24-те часа на Льо Ман и Индианаполис 500, от които му липсва единствено последната.

" Ако вземам участие в Индикар следващата година, ще бъде единствено за Индианаполис. За цялостен сезон обвързването е прекомерно огромно за момента. Ако се състезаваш там, би трябвало да се бориш за купа и победи, не си екскурзиант ", съобщи Алонсо.
Fernando Alonso has no plans to contest the full #IndyCar season next year as part of his bid to win the #Indy500 https://t.co/Ey9XEyBmW1
— Autosport (@autosport) June 4, 2019
Испанецът изясни, че за цялостен сезон в Индикар е нужна спомагателна подготовка на доста нови писти. Алонсо също по този начин отхвърли опцията да кара в надпреварите преди Инди 500, защото " Индианаполис " е първата овална писта за сезона и предходните не биха могли да бъдат съответна подготовка за Фернандо.

Алонсо не е сигурен и с кой тим би взел участие следващата година на Инди 500. " Трябва да прегледам всичките си благоприятни условия и ще избера тази с максимален капацитет за победа ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР