Фермерското недоволство в Европа се разраства - протести има в

...
Фермерското недоволство в Европа се разраства - протести има в
Коментари Харесай

Фермерското недоволство в Европа се разраства

Фермерското неодобрение в Европа се разраства - митинги има в Германия, Франция, Румъния, Литва и Полша. Европейската комисия стартира диалози с представители на бранша.

Френските фермери издигнаха барикади по значими пътища в южната част на страната. Те заплашват да блокират Париж. Демонстрации имаше и в Брюксел. Фермерите стачкуват против ниските цени на храните и прекомерно многото европейски стандарти, чието съблюдаване е скъпо и които съгласно тях им пречат да печелят. 17% от земеделските семейства във Франция са под прага на бедността. Според изследване 200 000 от фермерите биха могли да се пенсионират до 2026-та година, а младите нямат запаси за вложения в селскостопански парцели.

В Полша, земеделците са недоволни също от европейската селскостопанска политика. Трактори и фермери блокираха над 160 пътища в цялата страна. Протестиращите желаят да се постави завършек на " неконтролирания импорт " на селскостопански хранителни артикули от Украйна и други страни отвън Евросъюза, които съгласно фермерите не дават отговор на европейските правила. В началото на януари полските земеделци извоюваха с митинги държавни дотации за производството на царевица и поддържане на селскостопанските налози на равнищата от предходната година.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР