Фермерските пазари в Добричкия регион откриват първите си издания за

...
Фермерските пазари в Добричкия регион откриват първите си издания за
Коментари Харесай

Фермерските пазари в Добричкия регион откриват първите си издания за тази година

Фермерските пазари в Добричкия район откриват първите си издания за новата година със сезонни артикули.

Традиционното ревю в етнографския комплекс "Старият Добрич " през днешния ден събира двайсетина аграрни производители от Североизтока, оповестяват уредниците на пазара.

Фермери от близкото село Плачидол са набрали от градините спанак, лук, прясна целина и копър, зелена салата. Доматената къща от варненското село Кичево също идва с свеж лук и чесън, разсад за салати, ябълки. Козе, овче, краве сирене, кашкавал, сметана, извара, прясно и кисело мляко доближават до фермерския пазар от добричкото село Стожер.

Посетителите в етнографския комплекс могат да опитат и занаятчийски шоколадови бонбони и шоколад - освен бял и черен, само че и розов. Сладка и сиропи от горски плодове, пъдпъдъчи яйца, шафран, мед и пчелни артикули, лавандулов цвят и ароматно масло са част от разнообразието, което показват производителите с вярата новата година да е плодородна.

Фермерският пазар ще има първо издание и в Балчик на 15 януари. Изложенията се организират при обезпечено еднопосочно придвижване на посетителите, със съблюдаване на отдалеченост, стерилизация и носене на маски, показват уредниците.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР