Фермерите от Източните Родопи спират временно протестите срещу ниските изкупни

...
Фермерите от Източните Родопи спират временно протестите срещу ниските изкупни
Коментари Харесай

Временно спират протестите на фермерите от Източните Родопи

Фермерите от Източните Родопи стопират краткотрайно митингите против ниските изкупни цени на млякото и неизплатените дотации. Идната сряда те ще проведат среща в парламентарната комисия по земеделие и от нейния излаз ще зависят идващите им дейности.

След две седмици митинги край Кърджали в настояванията на фермерите няма смяна. Митко Пъчев от протестния комитет:

Искаме равнене на европейските дотации, най-малко с Румъния и Гърция, разпоредба две напълно да отпадне, модул мляко и дотациите на фермерите, които тази година не ги преведоха, да бъдат преведени. Фермерите нямат никаква виновност за това, че мандрите не са им взели фактурите и не могат да си потвърдят млякото.

Сред настояванията е и оставката на министъра на земеделието. Според фермерите обстановката в сектора е сериозна. От срещата в Народното събрание протестиращите чакат съответни решения и остават в подготвеност за национална стачка:

Колегите са в подготвеност от всички градове. Там имат подготвени асоциации, които ще ни поддържат в националния митинг. Колеги от Враца, от Плевен са в протестна подготвеност. Не сме се отказали и продължаваме нататък.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР