Фермерите блокират магистрала и трите изхода на магистрала Тракия на

...
Фермерите блокират магистрала и трите изхода на магистрала Тракия на
Коментари Харесай

Четвърти ден протести: Трактори блокират Тракия край Ямбол и главни пътища в страната

Фермерите блокират автомагистрала и трите изхода на автомагистрала " Тракия " на територията на Ямболска област - стопират придвижването в региона на селата Дражево, Кабиле и Веселиново. Затворен за три часа ще бъде и пътят сред Ямбол и Сливен. Преустановен ще е трафикът на интернационалния път от Граничен контролно-пропусквателен пункт " Лесово " към пътен възел " Петолъчката ".

Протестиращи обявиха, че ще опитат да блокират автомагистралата и в двете направления на пътен възел " Хаджидимитрово ".

В Пловдивско протестиращите се събраха на кръговото кръстовище край село Труд и ще го блокират. По-късно се чака да затворят и двете платна на Автомагистрала " Тракия ". В уведомлението, което са изпратили от локалния съюз на зърнопроизводителите до кмета на община Марица се показва, че това ще стане за интервала от 12 до 14 часа.

Фермери от област Кърджали ще затворят за час интернационалния път за Гърция.

В 11 часа производителите от област Благоевград ще се съберат на интернационалния път Е-79 - край полигона на регионалния център.

Продължават фермерските блокади и в Плевенско . Очаква се сред 10 и 15 часа да бъде затворен основният път София - Русе - при село Горни Дъбник и при град Славяново, както и на пътят Плевен - Ловеч при село Брестовец.

 

Както оповестиха представители от НАЗ, времето на протестните дейности ще се усилва с всеки минал ден (освен събота и неделя, 

Исканията на протестиращите аграрни производители не престават да бъдат за преразглеждане на предлагането за систематизиране на помощите и бюджета, които биха попречили всеобщи банкрути в българското земеделие, както и за ясни гаранции за законодателни промени, които да подсигуряват резистентност на бранша, предава Българска телеграфна агенция.

На срещата с премиера Николай Денков и министъра на земеделието и храните Кирил Вътев в Министерския съвет в сряда земеделците бяха осведомени с новия меморандум, само че по думите на ръководителя на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) Илия Проданов имат несъгласия по някои от точките, които следва да се разискват и изчистят.

Ако не бъде реализирана договореност с държавното управление за подпомагането на сериозните браншове в размера на финансиране от последните две години, обмисляме да продължим митингите в София през идната седмица, сподели Симеон Караколев, съпредседател на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация и представител на Българската земеделска камара. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР