Фермери протестират при пътния възел Симитли с искане за запазване

...
Фермери протестират при пътния възел Симитли с искане за запазване
Коментари Харесай

Фермери протестират в Благоевградско

Фермери стачкуват при пътния възел Симитли с искане за опазване на досегашните заплащания за животни и мляко. Ако Стратегическият проект за земеделие не бъде изтеглен от Брюксел и не бъде поправен, ще последват блокади на съществени пътища в страната, заканиха се животновъдите, съобщи.

Около 12 часа бе изработен несполучлив опит за обсада на пътното платно. Един от протестиращите падна и си навехна крайници, а по-късно бе спретнат в полицейски автомобил.

Едва 30 животновъди от региона пристигнаха на пътен възел Симитли, на който се събира трафикът към Кулата и София и към Банско и Гоце Делчев.

Заради информацията, че се готви обсада на пътната артерия, полицейското наличие на място бе засилено – в пъти повече от фермерите.

С отчаяние ръководителят на Съюза на животновъдите Иван Чолаков призна, че е очаквал най-малко 500 души на митинга , както и поддръжка от други сектори, също недоволни от Стратегическия проект за земеделие.

Въпреки това пристигналите на митинга се заканиха да провеждат блокади в цялата страна.

" Има повече пари за консултантски услуги, в сравнение с за отглеждане на животни и земеделие…Протестираме тук, в случай че не сътрудниците в Северозапада и нагоре ще се включат и те в митингите. Ще затваряме всички пътища всяка седмица ", споделиха протестиращите.

Над 50 чиновници на органите на реда образуваха кордон и не разрешиха на фермерите да излязат на пътното платно.

Движението обаче е затруднено поради главния ремонт на пътя Симитли – Разлог. Очаква се той да завърши до дни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР