Фермери отново излязоха на протест в София с искане за

...
Фермери отново излязоха на протест в София с искане за
Коментари Харесай

Фермерите протестират пред земеделското министерство, искат си обещаното от властта

Фермери още веднъж излязоха на митинг в София с искане за съблюдаване на Меморандума, който подписаха с властта преди два месеца, съобщи кореспондент на " Фокус " .

Недоволните земеделци се събраха пред Министерството на земеделието и храните, където желаеха оставката на заместник-министъра Александър Йоцев.

Протестиращите настояват полагаемата им се отплата за войната в Украйна да бъде изплатена напълно и незабавно, както беше контрактувано с премиера Николай Денков.

" Исканията ни са безапелационни - погашение на останалата помощ на сътрудниците, които не са я получили; равнене и въщане на всички ставки за животни като в остарелия Програмен интервал. Не са ни питали да ги понижат. Консултантските милиони, които са ги разхвърляли, да ги върнат по ставките. Това са безапелационните претенции. Искаме си ставката ", упорстват фермерите.

Пред публицисти зам.-министърът Йоцев разяснява, че фермерите би трябвало да желаят " вероятни неща ".

" Оставка на Йоцев незабавно! Незабавна оставка на целия кабинет на министър Вътев ", скандираха недоволните и се заканиха, че в случай че настояванията им не бъдат изпъленени идната седмица ще се съберат доста повече на митинг.

Очаква се митингът да се реалокира под прозорците на законодателната и изпълнителната власт.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР