Фермери и земеделци излизат на национален протест с искане за

...
Фермери и земеделци излизат на национален протест с искане за
Коментари Харесай

Земеделците - на национален протест: Планират демонстрации и блокади

Фермери и земеделци излизат на народен митинг с искане за помощи и отбрана на родното произвеждане. Десетки са местата, на които се възнамеряват демонстрации и блокади преди обед.

Част от недоволните се срещнаха през вчерашния ден с премиера и министъра. Те получиха увещание, че ще бъдат обезщетени за загуби поради вноса от Украйна, в случай че ги потвърдят в Национална агенция за приходите. Предвидени са и 150 милиона лв. за помощи.

Предстои стане ясно задоволени ли са от сектора от препоръчаното на държавното управление

Фермерите желаеха оставката на земеделския министър и изпратиха писмо със период за решение на проблемите им до неделя . В противоположен случай декларират, че „ идващия вторник ще блокират страната “. Протестите за през днешния ден са планувани сред 10 часа и 12 ч.

На фона на националния митинг на фермерите Комисията по земеделие в Народното събрание се събира на изнесено съвещание в Министерството на земеделието, където ще бъдат показани ограничения и дейности за превъзмогване на рецесията в бранша.

В отговор гръцкото държавно управление изключи опцията за нови облекчения за фермерите

Земеделският министър Кирил Вътев е изготвил разбори и ще запознае членовете на комисията с проблемите на фермерите, както и ще предложи решения. Министерството е подготвило и законодателни промени, за които упорстват от бранша.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР